Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За перевантажені фури доведеться платити штрафи до 34 тис. грн

11 вересня 2019, 13:15
974
0
Реклама

Депутати підтримали впровадження автоматичного вагового контролю транспортних засобів з метою збереження автомобільних доріг.

Відповідний Закон (проект № 1047) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю" прийнято на засіданні ВР 11 вересня.

Закон закріплює можливість автоматичної фіксації порушень, пов'язаних з відсутністю дозволів щодо узгодження умов і режимів перевезення у разі перевищення вагових або габаритних обмежень або документу про внесення плати за проїзд великовагових транспортних засобів.

Запроваджуються наступні штрафи за перевищення встановлених габаритно-вагових норм без відповідного дозволу:

- від 5 % до 10 % - штраф у розмірі 500 НМДГ (8500 грн);

- від 10 % до 20 % - штраф у розмірі 1000 НМДГ (17000 грн);

- понад 20 % - штраф у розмірі 2000 НМДГ (34000 грн).

Штрафувати і стягувати плату за проїзд автомобільними дорогами буде Укртрансбезпека. Кошти зараховуватимуть до державного дорожнього фонду України.

Адміністративну відповідальність нестиме відповідальна особа - фізична особа чи керівник юридичної особи, за яким зареєстровано транспортний засіб (чи належний користувач).

Перевірити вашого контрагента на благонадійність, зокрема, компанію з перевезення вантажів можна з допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини