Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зеленський доручив підготувати ряд законопроектів до кінця року

23 вересня 2019, 11:22
747
0
Реклама

Президент України підписав Указ №713/2019 про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції.

Кабміну доручено при доопрацюванні Держбюджету на 2020 рік передбачити кошти на стимулювання економічного зростання, підвищення соціальних стандартів та розвиток гірських територій українських Карпат.

Також Уряд має розробити та внести на розгляд Верховної Ради України наступні законопроекти:

до 1 жовтня 2019 року:

- про обіг земель сільськогосподарського призначення;

- про легалізацію грального бізнесу в Україні;

- про внесення змін до деяких законів України щодо упорядкування видобутку бурштину в Україні;

- про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення ефективності використання коштів Державного фонду регіонального розвитку.

до 1 січня 2020 року:

- про засади адміністративно-територіального устрою України;

- про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства про місцеві вибори;

- про внесення змін до Закону України «Про засади державної регіональної політики» щодо підвищення спроможності агенцій регіонального розвитку;

- про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку регіонів» щодо посилення конкурентоспроможності регіонів;

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оновлення законодавства про працю.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Кабміну також доручено започаткувати продаж майна боржника в процедурі банкрутства через електронну торгову систему. Крім того, до 1 грудня 2019 року, забезпечити підготовку об'єктів великої приватизації для проведення приватизації, а також продажу на електронних аукціонах об'єктів малої приватизації. Зменшити нелегальну зайнятість, зокрема шляхом детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Також до 1 грудня Уряд має активізувати інформаційну кампанію з роз'яснення реформи житлово-комунального господарства.

До 1 січня 2020 року Уряду доручено підготувати лоти для проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування нафтогазоносними надрами шляхом електронних торгів та проводити подальшу дерегуляцію господарської діяльності. Крім того, до 1 січня Кабмін має підготувати план заходів щодо формування конкурентного ринку послуг локомотивної тяги та реформування акціонерного товариства «Українська залізниця».

НБУ рекомендовано опрацювати механізми, спрямовані на зменшення кредитних ставок комерційних банків, з метою підвищення рівня доступності кредитування бізнесу та здешевлення вартості іпотечних кредитів.

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний юридичний каталог України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги.

Про перші кроки та рішення нової влади читайте тут

ЛІГА:ЗАКОН запрошує представників бізнесу взяти участь у конференції Safe Side 2.0, яка відбудеться 9 жовтня

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини