Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прожитковий мінімум планують підвищити в два рази

24 вересня 2019, 13:18
2663
0
Реклама

Представник Уряду у Верховній Раді Ірина Верещук в ефірі телеканалу 112 заявила, що Міністерство фінансів планує значно підвищити розмір прожиткового мінімуму, починаючи з наступного бюджетного року.

За словами чиновниці, на сьогодні прожитковий мінімум становить 2227 грн, проте вже у 2020 році він може зрости до 4500 грн.

"Пані Маркарова сказала, що в Міністерстві фінансів знають, як зробити так, щоб протягом 2020 року цей показник зріс майже вдвічі. Прем'єр поставив амбітне завдання - збільшити прожитковий мінімум до 4500 грн", - заявила Верещук. Вона пояснила, що ця цифра обумовлена прив'язкою до тарифної сітки.

За словами Ірини Верещук, разом з прожитковим мінімумом виросте і мінімальна зарплата:

"Зі збільшенням прожиткового мінімуму зростає вся база. Це той показник, який є фундаментом, і тоді на нього йдуть різні надбавки, нарахування, соціальні пільги, гарантії. В тому числі і штрафи. Все прив'язане до таких фундаментальних показників. Ми можемо« відірвати » , наприклад, показник за зарплатою від прожиткового мінімуму як бази. Але цим шляхом ми не підемо", - повідомила представник Уряду.

Вона додала, що "справа залишається за малим" - знайти для цього гроші і реально побачити їх в бюджеті.

Розрахувати суму індексації зарплати ви можете у модулі "Калькулятор індексації зарплати" Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати тут.

Читайте також:

Прожитковий мінімум та мінімальна зарплата: оприлюднено текст проекту Держбюджету

Киянам підвищать тарифи на холодну воду

Діє новий порядок відключення від центрального опалення

ЛІГА:ЗАКОН запрошує представників бізнесу взяти участь у конференції Safe Side 2.0, яка відбудеться 9 жовтня. Детальніше про захід за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини