Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкову міліцію вивели зі складу нової податкової служби

26 вересня 2019, 10:30
3319
0
Реклама

Уряд постановою № 846 від 25 вересня розділив сервісну та правоохоронну функції Державної податкової служби.

Правоохоронні функції продовжить здійснювати Державна фіскальна служба до створення нового органу з розслідувань фінансових злочинів. Тобто функції податкової міліції виконуватиме ДФС.

Нагадаємо, законопроект "Про Бюро фінансових розслідувань" вже зареєстровано в Раді. Передбачається, що це буде єдиний орган, в якому проводитимуть розслідування усіх економічних злочинів проти держави. До нового органу перейдуть повноваження податкової міліції, а також повноваження з розслідування економічних злочинів, які належать підрозділам СБУ та МВС. Зазначимо, що 2 вересня Кабмін ліквідував Департамент захисту економіки Нацполіції.

Також нагадаємо, що з 25 вересня декриміналізували фіктивне підприємництво. Про те, з якою метою законодавець виключив ст. 205 з КК і як це позначиться на бізнесі, в ексклюзивному інтерв'ю розповів Олексій Некрасов, адвокат, радник адвокатської фірми Pragnum, фахівець у сфері захисту бізнесу. Дивіться інтерв'ю тут.

Дізнатися чи потрапила ваша компанія до графіка планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини