Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

S&P підвищило рейтинг України та оновило прогноз курсу гривні

30 вересня 2019, 11:33
984
0
Реклама

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings повідомило про підвищення довгострокового суверенного кредитного рейтингу України в іноземній і національній валютах до рівня "В" з "В-", а також спрогнозувало курс гривні до 2022 року.

Так, до кінця 2019 року експерти очекують курс 27 грн./$

2020 рік - 27,5 грн./$

2021 рік - 28 грн./$

2022 рік - 28,5 грн./$

У Кабміні зазначили, що стабільний прогноз відбиває очікування агентства, що новий уряд України продовжить реалізовувати макроекономічні реформи, які проводилися останніми роками. В той же час економіка відновлюється і співвідношення державного боргу до ВВП знижується.

Аналітики Standard & Poor's позитивно оцінюють намір нового уряду поліпшити бізнес-клімат і зняти мораторій на продаж сільськогосподарських земель. На думку агентства, ці заходи можуть привести до збільшення об'ємів іноземних інвестицій в Україну, сприяючи росту економіки і зменшенню уразливості до зовнішніх викликів.

Агентство також розглядає можливість підвищення суверенних рейтингів, якщо інфляція наблизиться до цільових показників НБУ або якщо кредитування в секторі ростиме і обмеження на рух капіталу буде скасовано.

Спробуйте скористатися ботом-бухгалтером ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати і сплачувати податки, а також подавати звітність до держорганів.

ЛІГА:ЗАКОН запрошує на конференцію про захист бізнесу Safe Side 2.0.

Читайте також:

Валютна лібералізація в дії і бездіяльності

План розвитку компанії: як зробити свій бізнес успішним

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини