Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прив’язку соцвиплат до прожиткового мінімуму хочуть скасувати

30 вересня 2019, 15:27
5083
0
Реклама

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська пропонує змінити систему прив'язки соціальних виплат до прожиткового мінімуму на користь системи абсолютних цифр, які можна щороку коригувати в Держбюджеті.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

«У нас до прожиткового мінімуму прив'язані зарплати, штрафи, податки і багато іншого. Загалом, до нього прив'язано більше ста виплат», - зазначила вона.

Читайте також: як довго можна отримувати допомогу по безробіттю

Міністр зазначила, що якщо на трошки підняти прожитковий мінімум, то це одразу зриває бюджет, бо все до нього прив'язано.

«Ми хочемо відв'язати прожитковий мінімум від усього, що не відповідає йому по суті, щоб більш гнучко можна було рухатися за програмами. Наприклад, у нас є програма допомоги малозабезпеченим сім'ям, і якщо б ми в цій програмі залишили прожитковий мінімум як такий, то в рамках цієї програми піднімати прожитковий мінімум простіше, ніж піднімати його повністю по всій системі», - зазначила вона.

Вам також буде цікаво, що пенсію в Україні відтепер можна оформити онлайн.

В Україні запустили бота-бухгалтера ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

ЛІГА:ЗАКОН запрошує на конференцію про захист бізнесу Safe Side 2.0.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини