Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У світі зростає кількість туристів

5 жовтня 2019, 10:00
458
0
Реклама

Незважаючи на кризові явища, число міжнародних туристів у світі зростає на 6-8% щороку. Такі дані озвучив президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга під час дискусії "Розвиток туризму в Україні. Потенціал і виклики" в рамках Inside Travel Industry.

Він уточнив, що найбільша частка подорожей у світі - 56% - відбувається з цілю відпочинку, 27% припадає на оздоровчий туризм, а 13% - на виконання бізнес-завдань. При цьому більше половини відвідувань припадає на європейські країни.

Також поступово зростає і потік туристів в Україну. За 2 роки наша країна піднялася на 10 позицій в рейтингу конкурентоспроможності в сфері подорожей і туризму. Зараз ми займаємо 78-е місце в світі (із 140) з показником 3,7 бала - між Шрі-Ланкою та Ямайкою.

Індекс конкурентоспроможності сектора подорожей і туризму (Travel and Tourism Competitiveness Index) складається кожні два роки аналітичною групою Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). Положення країни в рейтингу залежить від безпеки, міжнародної відкритості і рівня інфраструктури.

Читайте також:

- Кабмін планує знизити ціни на авіаквитки та розширити географію безвізу

- Збільшено штраф за відмову у проїзді пільговикам

В Україні запустили бота-бухгалтера ReporTax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в держоргани.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини