Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як буде відбуватися легалізація криптовалюти в Україні

8 жовтня 2019, 15:25
859
0
Реклама

Відповідно до прийнятої Кабміном постанови №856, Міністерство цифрової технології відповідає за формування і реалізацію державної політики у сфері IT-індустрії.

Одне з основних завдань Мінціфри - впровадження технології блокчейн, її використання в державному управлінні і розвитку віртуальних активів. Міністерство вже працює над відповідною програмою, про це розповіли на зустрічі української блокчейн спільноти - повідомляє Мінціфра.

Так, протягом наступних 2-3 років в Україні планується:

- впровадити технологію блокчейн до державних реєстрів;

- легалізувати Майнінг і долучити Україну до міжнародних кріптовалютних бірж;

- створити модель оподаткування в цій сфері і ввести відповідну термінологію в українське законодавство;

- до літа 2020 року імплементувати в українське законодавство рекомендації Міжнародної групи з протидії відмиванню «брудних грошей», а разом з цим унеможливити зловживання на ринку віртуальних активів;

Основна мета всіх цих заходів - зробити Україну конкурентоспроможною на світовому ринку віртуальних активів і долучити іноземні компанії та інвесторів.

У повідомленні також додається, що найближчим часом Мінцифра планує підписати меморандум із Міжфракційним депутатським об'єднанням Верховної Ради України Blockchain4Ukraine, що включає понад 50 депутатів, Блокчейн-асоціацією України (БАУ), Офісом ефективного регулювання (BRDO) та іншими.

Читайте також:

Біль IT-компаній: з чим ви неодмінно зіткнетесь

Іноземному бізнесу планують надавати «електронне резидентство» в Україні

Нагадаємо, підприємці, у яких немає оформлених працівників, можуть за допомогою бота-бухгалтера ReporTax прямо з Telegram-каналу розраховувати та сплачувати ЄСВ та єдиний податок, а також складати і подавати звітність.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини