Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 новин для автомобілістів

21 жовтня 2019, 15:30
3142
0
Реклама

1. Поліція може евакуювати авто лише із фото- або відео фіксацією

Столична влада заявила, що спільно із Нацполіцією у центральних районах Києва розпочне евакуацію авто, що порушують правила паркування. Аби уникнути неприємностей та мінімізувати можливі наслідки водіям необхідно пам'ятати декілька простих правил.

Детальніше

2. ВС пояснив, коли водій може уникнути адміністративної відповідальності

Суд розглянув адміністративну справу за позовом водія до інспектора патрульної поліції про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності та направив справу до суду першої інстанції.

Детальніше

3. Водієві, якого запідозрили у нетверезості, повинні запропонувати пройти огляд на місці

Працівники патрульної поліції зупинили водія та при спілкуванні з ним запідозрили у нього ознаки наркотичного сп'яніння, а саме зіниці його очей не реагували на світло, була порушена координація рухів, пальці рук тремтіли, але місцевий суд закрив справу через те, що в протоколі не були зазначені дії водія щодо ухилення від огляду.

Детальніше

4. Відеозапис з нагрудної камери поліцейського не завжди може бути доказом порушення ПДР

Доказом не може бути відеозапис, який не відображає відомостей про вчинення правопорушення, а лише містить процесуальну послідовність винесення постанови.

Детальніше

5. Патрульний не може вимагати пред'явлення реєстраційних документів на авто, якщо не доведено порушення ПДР

Водій оскаржив постанову патрульного щодо накладення на нього штрафу за порушення ч. 1 ст. 126 Кодексу про адміністративні правопорушення (не пред'явив на вимогу свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу). Апеляційний суд задовольнив такі позовні вимоги, вказавши, що відповідач не надав належних доказів вчинення позивачем адміністративного правопорушення.

Детальніше

6. ДТП: як варто діяти

Будь-яка, навіть невелика аварія на дорозі - вже стрес для водія. В цій ситуації важливо не розгубитися і вжити всіх необхідних заходів, нічого не випустивши з уваги. Куди дзвонити і які документи вимагати - читайте далі у статті.

Детальніше

Юридична компанія Juscutum, яка входить до Групи компаній ЛІГА, першою в Україні випустила мобільний додаток у сфері юридичних послуг Juscutum Legal Alarm. З його допомогою ви зможете зробити екстрений виклик адвоката, налаштувати автоматичне повідомлення про подію рідними та отримати інструкції щодо «Що робити».

7. Поліція не може безпідставно вимагати у водія поліс автоцивілки

Стандартна ситуація перевірки поліцією документів - це прохання пред'явити посвідчення водія, техпаспорт і поліс автоцивілки. Однак закон визначає тільки два випадки, коли поліцейський може перевірити поліс автоцивілки і виписати протокол за його відсутність, а непред'явлення при перевірці поліса автоцивілки не є підставою для складання протоколу.

Детальніше

Перевірте страхову компанію за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на тестовий доступ можна тут.

8. Чи можна отримати страхове відшкодування після ДТП, якщо авто зареєстровано за кордоном?

ВС вказав, що свідоцтво про реєстрацію ТЗ, видане в Придністров'ї, не є належним документом, який підтверджує право власності

Подробнее

9. Підпис водія в постанові про штраф не завжди означає згоду з правопорушенням

Те, що водій поставив підпис в протоколі та оплатив штраф, ще не означає, що постанову не можна оскаржити.

Детельніше

Відстежувати нові і значимі судові рішення зручніше у системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням.

10. Куди потрапить авто на єврономерах, якщо його конфіскували?

Існує практика безоплатної передачі авто іншому власнику. Автомобілі безкоштовно передають закладам, які згідно із законом мають на це право. В яких випадках це може статись?

Детальніше

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний юридичний каталог України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче скористатися юридичними послугами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини