Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

25 жовтня у обігу з'явиться банкнота 1000 грн

23 жовтня 2019, 11:24
4327
0
Реклама

Національний банк з 25 жовтня введе в обіг нову банкноту номіналом 1 тисяча гривень.

На аверсі купюри зображений український філософ, природознавець, основоположник геохімії, біогеохімії та радіогеології, вчення про біосферу та космізм Володимир Вернадський. На реверсі - президія Національної академії наук. Розмір банкноти в 1000 грн становить 75х160 мм. Основний колір - блакитний.

Також повідомляється, що банкнота має як елементи захисту паперу, так і інноваційні поліграфічні елементи захисту.

Серед причин введення такої банкноти регулятор зазначає економію в транспортуванні і зберіганні банкнот для держави та бізнесу, а також тим, що в українців в останні роки зросли зарплати.

«Зросли доходи українців, середньомісячна заробітна плата в Україні за цей час виросла майже в десять разів. Зараз для отримання середньомісячної заробітної плати необхідно вже не менше 20 банкнот. Як наслідок, стало більше грошей в гаманцях - обсяг готівки в обігу виріс більш ніж в п'ять разів - до майже 380 млрд грн», - пояснив Голова Нацбанку Яків Смолій.

Читайте також:

- В Україні зросли споживчі ціни

- Українці назвали бажаний рівень зарплати

- Прожитковий мінімум планують підвищити в два рази

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини