Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стало відомо, які аеропорти, порти і автомобільні дороги передадуть в концесію

31 жовтня 2019, 09:15
835
0
Реклама

На Першому інвестиційному форумі в Маріуполі Міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів про те, що в Україні розробляються проекти концесійних доріг, аеропортів і вокзалів.

«Міністерство інфраструктури спільно з Всесвітнім банком вже почали процедури підготовки до концесії доріг. Ми ініціювали дослідження доцільності концесій доріг Львів-Тернопіль, Львів-Стрий, Київ-Біла Церква, Львів-Краковець та кільцеву дорогу навколо Києва», - сказав Криклій.

Також у 2020 році планується концесія чотирьох портів, а саме - «Одеса», «Маріуполь», «Бердянськ», а також поромний комплекс в порту «Чорноморськ». Міністр зазначив, що два українських порти вже передані в концесію - це «Ольвія» і «Херсон».

Серед аеропортів, які держава збирається передати в концесію - «Херсон», «Чернівці», «Запоріжжя» та термінал Cargo аеропорту «Біла Церква».

Криклій повідомив, що готуються концесійні проекти залізничних вокзалів: «Ми готові представити проекти концесій в Харкові, Дніпрі, Хмельницькому, Миколаєві та Чопі вже в наступному році», - сказав він.

Як повідомляє Урядовий портал, Владислав Криклій підкреслив, що головне завдання Міністерства інфраструктури - поєднати українців за допомогою якісного сполучення. Міністр інфраструктури зазначив:

- у 2020 році фінансування відновлення місцевих доріг Донеччини та Луганщини збільшиться на 50%;

- за державні кошти розпочинається реконструкція аеропорту Дніпра;

- найближчим часом Укрзалізниця планує запустити сполучення: Лисичанськ - Одеса, Херсон - Ужгород та Запоріжжя - Івано-Франківськ. З 27 жовтня було запущено додатковий потяг Київ - Маріуполь, а з 8 грудня - Київ - Миколаїв - Херсон;

- планується відбудова мостів по всівй Україні, а також будівництво мостового переходу через річку Південний Буг у м. Миколаєві.

Читайте також:

- Кабмін та НБУ пообіцяли дешеві кредити для українців

- Верховна рада прийняла закон про концесію

Якщо ви вирішили відкрити власну компанію в Україні, ви можете зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини