Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З’явився текст законопроекту про зміну лімітів для ФОПів

1 листопада 2019, 10:29
3373
1
Реклама

З'явився текст законопроекту № 2338 «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо заходів з детінізації обігу товарів та послуг», яким пропонуються підвищені ліміти для ФОПів і нульовий податок для підприємців, що надають побутові послуги.

Документ був зареєстрований у Верховній Раді 29 жовтня.

Пропонується встановити нові ліміти для I, II і III групи. Їх хочуть підвищити до 1 млн, 5 млн і 10 млн гривень відповідно (чинною редакцією передбачено 300 тис., 1,5 млн і 5 млн).

Оскільки в пп. 3 п. 291.4 Податкового кодексу вносяться зміни тільки щодо ліміту доходів, то відповідно нові розміри доходу будуть поширюватись і на юросіб-«єдинників» ІІІ групи. Граничний обсяг доходу для них пропонують встановити у розмірі 10 млн грн.

Крім того, нардепи пропонують встановити для I групи платників єдиного податку ставки ЄП у розмірі 0% розміру прожиткового мінімуму щодо діяльності з надання побутових послуг населенню.

Ініціатори законопроекту очікують, що ці кроки дозволять дати поштовх розвитку малого бізнесу:

- більше підприємців зможуть скористатись "спрощенкою";

- українцям, які тільки роздумують стати підприємцями I групи, зробити це буде легше. А держава даватиме час "стати на ноги" найменшим;

- ФОПи, які частково або повністю працювали "в тіні", зможуть нарешті працювати відкрито;

- в поєднанні з РРО буде надана підтримка доброчесним підприємцям та виведено з гри тих, хто лише прикривається "спрощенкою" для махінацій і ухиляння від податків.

«Наше завдання - сприяти і розвивати спрощену систему. А також вивести ФОПів з тіні. Це нова філософія розвитку підприємництва: всі, хто працюють чесно, мають отримати кращі умови для цього», - зазначила депутат від слуги народу Роксолана Підласа.

У випадку прийняття, документ набере чинності з 1 січня 2020 року.

Отримати інформацію про наявну заборгованість, штрафи, пеню, переплаті податків можна скориставшись новою функцією "Стан розрахунків з бюджетом" в сервісі Liga:REPORT.

Читайте також:

До чого готуватися ФОПам: головні нововведення законів про РРО

Що буде, якщо фізособа-підприємець вчасно не сплатить ЄСВ і ЄП?

За борги по сплаті ЄСВ можуть заборонити виїзд за кордон

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини