Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Раді зареєстровано проект про ліквідацію оціночних майданчиків

4 листопада 2019, 09:39
1226
0
Реклама

31 жовтня в Раді був зареєстрований допрацьований проект закону №2047-д про внесення змін до Податкового кодексу щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна.

Законопроект розроблений з метою спрощення процедури оцінки нерухомих об'єктів шляхом ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації із звітів про оцінку об'єктів нерухомості і припинення здирства коштів з оцінювачів і нотаріусів на користь приватних структур (майданчиків, які за свої послуги стягують з оцінювачів і нотаріусів по 680-1800 грн. за кожну спробу реєстрації і перевірки реєстрації звіту про оцінку), а також запровадження нового альтернативного спрощеного способу оцінки об'єктів нерухомості через автоматичну її оцінку модулем Фонду державного майна України.

Доопрацьований проект вносить значно менше поправок, ніж попередній, альтернативний йому №2047-1.

Так, проект передбачає, що дохід від продажу майна встановлюватиметься не Фондом держмайна, а згідно оціночної вартості такого об'єкту, розрахованої модулем електронного визначення оцінної вартості Єдиної бази цих звітів про оцінку. При продажі майна нотаріус на основі звіту про оцінку майна або довідки про оціночну вартість майна і документу про сплату податку вносить в Єдину базу інформацію про ціну договору купівлі-продажу.

Читайте також:

Як зміниться життя ТОВ з 2 листопада 2019 і чи треба ТОВ міняти статут в 2019 році?

Уряд змінив вартість доступного житла для населення

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS- маяк і SMS- маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини