Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати запропонували модель оподаткування криптовалют

20 листопада 2019, 13:58
618
0
Реклама

У Верховній Раді депутати від партії «Слуга народу» зареєстрували законопроект №2461, відповідно до якого операції з криптовалютами мають оподатковуватись.

Податок на прибуток

Проектом закону передбачено, що об'єктом оподаткування податком на прибуток є позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу кріптоактівов та витратами, пов'язаними з їх придбанням та / або майнінгом. Такий прибуток буде оподатковуватись згідно п. 136.1 Податкового кодексу - за ставкою 18%. Ставка податку на прибуток для операцій з токен-активами буде залежати від ставки податку на товари, права на які підтверджує токен-актив.

Нарахований платником податку, що здійснює операції з криптоактивами, податок на прибуток від таких операцій не зменшує фінансового результату до оподаткування такого платника податку за результатами звітного періоду.

Податок на доходи фізичних осіб (ПДФО)

Проектом закону включені в базу оподаткування для ПДФО інвестиційний прибуток від операцій з криптовалютами, який оподатковується за ставкою 5% терміном на 5 років.

Податок на додану вартість (ПДВ)

Операції з продажу криптовалют не обкладатимуться ПДВ.

На думку парламентаріїв, прийняття законопроекту сприятиме захисту прав власності фізичних і юридичних осіб на віртуальні активи, а також виходу з тіньового обороту операцій з віртуальними активами.

Читайте також:

- Українців можуть звільнити від податків з депозитів

- Податківці продовжують оновлювати плани перевірок бізнесу

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини