Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні права запрацюють вже в грудні

25 листопада 2019, 13:30
1384
0
Реклама

Електронні водійські права можна буде використовувати вже у грудні. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"За два-три тижні до нового року вже можна буде насолоджуватися цифровими правами", - сказав Федоров.

За його словами, нормативно вже все готово для впровадження змін, а додаток "Дія" вже тестується:

"Я його вже бачив. Кожен день у нас зустрічі регулярні з нашими розробниками, з нашою командою. Тобто все на виході. Мені здається, що в перших числах грудня в нас буде вже все готово до релізу", - додав міністр. Він уточнив, що в Мінціфри хочуть провести велику презентацію, щоб багато людей про дізналися про можливості використовувати електронні права.

Також в Міністерстві цифрової трансформації планують впровадити електронні паспорти громадянина України і технічні паспорти на автомобілі до кінця 2020 року. За словами Федорова, вже через рік українці зможуть пересуватися по країні без паспорта, маючи цифровий аналог у додатку.

"У додатку ми плануємо на першому етапі оцифровувати всі документи. Починаючи від прав, техпаспорта, і ще такий спойлер дам - ??паспорта громадянина. Ми хочемо змінити образ мислення наших людей. Ми хочемо зробити так, щоб через рік всі не думали про пластик, а могли спокійно пересуватися по країні, маючи просто смартфон ", - сказав Міністр.

Перевірте ваших українських партнерів і контрагентів за допомогою тестового доступу в сервіс CONTR AGENT.

Нещодавно Федоров навіть провів конкурс на Facebook на кращу фотографію, яка буде на демо-версії водійського посвідчення. Чиє фото виявилося кращим, поки що не відомо.

Такі права - зручне рішення для водіїв, які часто забувають їх вдома. Введення електронних водійських посвідчень допоможе уникнути штрафу за водіння автомобіля без прав - за даними Міністерства внутрішніх справ, за січень-вересень до адміністративної відповідальності було притягнуто 160 000 осіб. Штраф за керування транспортним засобом без прав становить від 625 до 1250 гривень.

Читайте також:

- Як зареєструвати автомобіль: процедура, вартість, документи

- За установку ГБО на автомобіль можна отримати податкову знижку

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку та отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини