Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За фальсифікацію ліків саджатимуть від 5 років до довічного

27 листопада 2019, 11:33
869
0
Реклама

Закон №284-IX щодо відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів вже офіційно опубліковано та набуває чинності завтра, 28 листопада.

Законом посилюється відповідальність за ст. 321-1 КК «Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів», а саме:

Виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років (раніше - від трьох до п'яти).

Частину 2 статті доповнено спеціальним суб'єктом злочину. Відтепер службові особи, які використовували своє службове становище для скоєння злочину, а також медичні та фармацевтичні працівники понесуть більш тяжку відповідальність у вигляді позбавлення волі від восьми до десяти років.

Те саме покарання понесуть злочинці в разі скоєння таких дій групою осіб, або за допомогою засобів великомасштабного поширення, зокрема інформаційних систем, у тому числі Інтернету - позбавлення волі від восьми до десяти років.

Якщо дії, передбачені частинами першою або другою спричинили смерть потерпілого, особа буде засуджена до позбавлення волі на строк від 10 до 15 років (раніше було - від 8 до 10) або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Читайте також:

Українці в 2020 році не платитимуть за пологи та лікування інсульту

Які медпослуги українці зможуть отримувати безкоштовно у 2020 році

Cудові рішення за цікавою вам тематикою, ви можете знайти у системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини