Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомога бізнесу має стати стандартною державною послугою - Міністр цифрової трансформації

12 грудня 2019, 11:00
362
0
Реклама

Про це йшлося у ТПП України, де відбувся ІІІ Національний форум розвитку МСБ 2019: ЗРОСТАЙМО РАЗОМ!, участь у якому взяли понад 500 представників малих і середніх підприємств.

«Україну повинні знати у світі як країну підприємців. Ми маємо амбітну мету стати першою у світі mobile only державою. Для цього вже запускаємо перші онлайн консалтинг зони, покликані допомогти бізнесу, проконсультувати з низки питань. Допомога бізнесу має стати стандартною державною послугою. Потрібно, щоб героєм українців став Підприємець!», -сказав Михайло Федоров, Віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України.

Торгово-промислова палата України спільно з Офісом розвитку малого і середнього підприємництва при Мінекономіки (SMEDO) та проектом EU4Business/FORBIZ, за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні втретє зібрала представників малих і середніх підприємств, міжнародних організацій, кредитних і банківських установ, які надають допомогу сектору МСБ.

Бізнес-спільноту познайомили із перспективами й існуючими можливостями для підтримки їхнього зростання. Форум забезпечив унікальну можливість для малих і середніх підприємств дізнатися про актуальні програми підтримки бізнесу й отримати консультації щодо участі в них «із перших вуст» - від експертів міжнародних донорських і фінансових організацій. Це перетворило його на найбільшу національну подію, орієнтовану на розвиток та зростання МСБ в Україні в цьому році.

«ТПП України - платформа потужної «концентрації» стратегій, презентацій, програм та проектів, головна мета яких-дати можливість підприємцям знайти власний шлях розвитку свого бізнесу, визначити конкретні інструменти: фінансові, консультаційні, експертні, освітні, незалежно від сфери діяльності. ТПП України разом з 25 регіональними торгово-промисловими палатами кожний день допомагаємо українським підприємствам шукати можливості експортувати, знаходити нових партнерів, приймати участь на всесвітніх виставках. Також ТПП України є офіційним представником міжнародних проектів підтримки МСП, таких як: Enterprise Europe Network, Erasmus for Young Entrepreneurs, Horizon 2020. Ми всі прагнемо, щоб в Україні була цілісна політика, системний підхід та зрозумілий чіткий план щодо здійснення реформ в інтересах бізнесу», - сказав Геннадій Чижиков, президент ТПП України.

МСБ поділився історіями успіху й отримав новий поштовх для розвитку. Учасники взяли участь у насиченій програмі: дискусійній панелі «Розвиток МСП в Україні: Курс на 2020», сесії пітчінгу понад 20 діючих програм та інструментів підтримки розвитку підприємств, зонах консультацій і нетворкінгу та паралельних практичних семінарів за напрямами: доступ до знань, доступ до фінансування, доступ до ефективного регулювання, доступ до ринків.

«Саме МСП - гарант швидкого зростання економіки України, той драйвер, який ми маємо розвивати. Наша амбітна мета - швидке стале інклюзивне зростання на 40% за 5 років», - сказав Дмитро Романович, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Особливий фокус презентацій і центральна зона консультацій продемонстрували можливості доступу підприємцям до інформації та сервісів онлайн, зокрема через новий державний портал для малого і середнього бізнесу sme.gov.ua й інші нещодавно розроблені онлайн-платформи.

Дискусії були присвячені питанням розвитку зовнішньої торгівлі, регуляторної політики, захисту інтересів бізнесу, імплементації європейських програм підтримки МСП в Україні, доступним фінансовим інструментам від національних і міжнародних фінансових установ, історіям успіху українських підприємців із різних галузей економіки.

Участь у форумі надала підприємцям можливість напрацювати мережу унікальних професійних контактів і збільшити шанси на розвиток успішного бізнесу.

Форум є заключною подією Європейського Тижня Підприємництва. Цей формат є ще одним кроком до інтеграції наших підприємств до європейської
бізнес-спільноти.

Нагадаємо, Торгово-промислова палата України є платформою для формування бізнес-зв'язків і комунікацій між національним та зарубіжним бізнесом і владою. Місія Торгово-промислової палати України - створення та підтримка сприятливого середовища для ведення бізнесу в Україні і посилення міжнародної ділової співпраці «Україна-Світ». Мета - розвинутий і сильний вітчизняний бізнес.

Якщо ви вирішили відкрити власну компанію в Україні, ви можете зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини