Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємців не штрафуватимуть у випадку несвоєчасного перерахування ЄСВ з вини банку

13 грудня 2019, 17:01
667
0
Реклама

ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що органи ДПС застосовують до банків фінансові санкції, зокрема, за несвоєчасне перерахування або несвоєчасне зарахування банками на рахунки органів ДПС сум єдиного внеску нараховується пеня з розрахунку 0,1% зазначених сум, розрахована за кожний день прострочення та накладається штраф у розмірі 10% своєчасно неперерахованих сум.

Відповідно до п. 129.6 ст. 129 Податкового кодексу за порушення строку зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів, з вини банку або органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, такий банк/орган сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції у розмірах, встановлених ПКУ, а також несе іншу відповідальність, встановлену ПКУ, за порушення порядку своєчасного та повного внесення податків, зборів, платежів до бюджету або державного цільового фонду.

При цьому платник податків звільняється від відповідальності за несвоєчасне або перерахування не в повному обсязі таких податків, зборів та інших платежів до бюджетів та державних цільових фондів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції.

Також не вважається порушенням строку перерахування податків, зборів, платежів з вини банку порушення, вчинене внаслідок регулювання НБУ економічних нормативів такого банку, що призводить до нестачі вільного залишку коштів на кореспондентському рахунку. Якщо у майбутньому банк або його правонаступники відновлюють платоспроможність, відлік строку зарахування податків, зборів, платежів розпочинається з моменту такого відновлення.

Таким чином, орган ДПС не застосовує до суб'єкта господарювання штрафні санкції у випадку несвоєчасного перерахування (неперерахування) єдиного внеску з вини банку.

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її оплатити.

Водночас, суб'єкту господарювання необхідно надати до органу ДПС заяву з копіями платіжних документів, що засвідчують факт подання їх до установи банку.

Читайте також:

Апеляційний суд вирішив, що незалежно від отримання доходу у ФОП є обов'язок сплачувати ЄСВ

Ставки єдиного податку та ЄСВ на 2020 рік

Чому важливо вчасно сплачувати рахунки, якщо ви ФОП?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини