Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зарплатні проекти на підприємствах можуть скасувати

17 грудня 2019, 11:39
4349
0
Реклама

Ми почали проект, яким хочемо побороти "зарплатне рабство" в Україні. Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, йдеться про зарплатні проекти на підприємствах, які позбавляють співробітників можливості обрати банк, на картку якого вони будуть отримувати зарплату.

За законом співробітники мають право самостійно обирати банк, але на практиці, якщо хтось обирає інший банк, бухгалтери вимушені для таких виплат формувати окремі платіжки. Тому працівникам частіше за все у такому виборі просто відмовляють.

В Уряді пропонують запровадити систему, на зразок європейської, яка дозволить українцям вільно обирати банки і при цьому не вимагатиме від бухгалтерів зайвої роботи. Робітник просто вказуватиме бухгалтеру свій IBAN, а бухгалтер формує просту відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. Далі банк, який обслуговує підприємство, автоматично перераховує кошти.

Міністр зауважив, що проект важливий як для українців, так і для банківської індустрії, яка буде краще розвиватися за рахунок підвищення конкуренції.

Для реалізіції проекту банкам необхідно трохи доопрацювати свої системи, а також запустити гарячу лінію, куди українці зможуть скаржитися, якщо їм відмовлятимуть у виборі банку.

Очікується, що проект буде запроваджено наступного року.

Читайте також:

Кому в Києві пропонують найбільші зарплати?

Трудовий договір можна буде укладати в електронній формі

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента, роботодавця на благонадійність можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу. Також до 28 грудня ви можете придбати CONTR AGENT зі знижкою до 40%

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини