Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як правильно платити зарплату готівкою на підприємстві?

17 грудня 2019, 16:35
6548
0
Реклама

Територіальне управління ДПС у Запорозькій області нагадує про те, що необхідно знати про виплату заробітної плати із готівкової виручки.

Суб'єкти господарювання використовують готівкову виручку, у тому числі готівку, одержану з банку, для забезпечення потреб, що виникають у процесі їх функціонування, а також для проведення розрахунків з бюджетами та державними цільовими фондами за податками і зборами (обов'язковими платежами). При цьому накопичувати готівкову виручку у касах підприємств понад установлений ліміт каси заборонено.

В яких випадках підприємство може розраховуватись готівкою?

Суб'єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами, зокрема, з фізичними особами - у розмірі до 50 тис. грн. включно. Предметом таких правочинів можуть бути є будь-які матеріальні та нематеріальні блага, оцінені в грошовій формі.

Платежі понад установлені граничні суми проводяться через банки або небанківські фінансові установи.

Коли підприємство має право зберігати готівку?

Установа/підприємство має право зберігати в касі готівку для виплат, які належать до фонду оплати праці та здійснюються за рахунок готівкової виручки, понад установлений ліміт каси протягом 3-х робочих днів з дня настання строків цих виплат у сумі, зазначеній у переданих до каси відомостях на виплату готівки.

Інших обмежень стосовно використання готівки, яка надійшла в касу, для виплати заробітної плати не встановлено.

Зазначена норма передбачена п.п. 1, п.п. 4 п. 3 розд. I, п. 6, п. 17, п. 18 розд. II «Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні».

Щоб отримати інформацію про наявну заборгованість, штрафи, пеню, переплату податків у тій системі, в якій ви працюєте, скористайтесь новою функцією «Стан розрахунків з бюджетом» у сервісі Liga:REPORT.

До 28 грудня діють новорічні знижки до 40% на сервіси від ЛІГА:ЗАКОН.

Читайте також:

- Роботодавцям можуть дозволити звільняти працівників через втрату довіри та вагітних жінок

- Нові штрафи Держпраці: прийнято Закон

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини