Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують узаконити розміщення магазинів DUTY FREE в залах прильоту аеропортів

18 грудня 2019, 09:03
567
0
Реклама

В Раді зареєстровано законопроект № 2596, яким пропонується змінити правила розташування магазинів безмитної торгівлі.

Законопроектом пропонується запровадити додаткові вимоги щодо розташування магазинів безмитної торгівлі та умови реалізації в них товарів, які відповідно до положень законопроекту повинні здійснюватися таким чином, щоб забезпечити здійснення митного контролю товарів, що ввозяться громадянами для вільного обігу на митній території України.

Так, документ містить норму, яка дозволяє здійснювати таким магазинам торгівлю не тільки в спеціалізованих стаціонарних магазинах та бортах повітряних суден, а й на водному або залізничному транспортному засобі комерційного призначення, що виконує міжнародні рейси. В цьому разі експлуатація магазину безмитної торгівлі може здійснюватися протягом виконання міжнародного рейсу (з моменту посадки пасажирів на транспортний засіб до моменту їх висадки).

Окрім цього, законодавець вважає, що відсутність у громадян можливості користуватись послугами магазинів безмитної торгівлі при в'їзді на територію України змушує їх або купувати товари, у придбанні яких вони зацікавлені, виїжджаючи з території України з наступним їх ввезенням при поверненні; або купувати такі товари в магазинах безмитної торгівлі, що розташовані на території інших держав. Саме тому законопроектом пропонується розташовувати такі магазини не тільки в зоні виїзду з митної території України, а й у пункті в'їзду (в зоні прильоту) - до здійснення митного, але після здійснення паспортного контролю.

Така практика вже існує в багатьох країнах світу, зокрема у США, Канаді, Австралії, ОАЄ, Південній Кореї, Туреччині та інших країнах.

Законодавці вважають, що прийняття даного законопроекту забезпечить покращення рівня обслуговування громадян.

Читайте також:

Ryanair змінив структуру тарифів

Перевезення акумуляторів від ноутбуків і фотоапаратів в літаку: обмеження і заборони

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини