Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Азербайджан прямують до товарообороту у 1 млрд. дол

19 грудня 2019, 12:07
528
0
Реклама

Про це стало відомо за результатами двостороннього бізнес-форуму, який відбувся в Баку. Торгово-промислова палата України підготувала бізнес-складову для участі у двосторонньому економічному форумі Україна-Азербайджан за участі президентів обох країн. У складі бізнес-делегації ТПП України була рекордна кількість українських підприємців - 90 осіб, що представляють найрізноманітніші галузі економіки.

Мета ТПП України - допомогти членам бізнес-десанту встановити прямі ділові контакти, налагодити взаємовигідні коопераційні зв'язки, отримати актуальну інформацію про ситуацію на азербайджанських ринках.

«Ми бачимо позитивну динаміку зростання нашої торгівлі за останні 3 роки. Втім, у наших країн є величезний потенціал для зростання взаємовигідної торгівлі, який ми використовуємо поки ще не в повну міру. Я впевнений, що в чималому списку української експортної продукції, яку ми пропонуємо на світовому ринку, є багато того, що знайде своїх споживачів в Азербайджані і навпаки. Форум це підтвержує», - сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Загалом у форумі взяло участь понад 400 учасників. Участь у заході Президента України Володимира Зеленського та Президента Азербайджану Ільхама Алієва надала йому особливого значення і свідчить про підвищену увагу, яку приділяють керівники наших країн розвитку двосторонніх торгово-економічних відносин.

На форумі було окреслено пріоритетні напрями двостороннього співробітництва, а саме в сфері транспортного сполучення, будівництва, туризму, інвестицій. Було зазначено, що візит високо рівня з Азербайджану заплановано на 21- 22 січня наступного року, поміж тим планується також провести чергову міжурядову комісію в Києві.

Двосторонні переговори показали гарні результати для виробників м'ясної та молочної галузей, хімічного направлення тощо.

Якщо ви вирішили відкрити власну компанію в Україні, ви можете зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА: ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

У ході візиту представники українських компаній відвідали ТОВ Сумгаїт хімічний парк та СТП промисловий центр, у склад якого входить 12 заводів різних сфер діяльності. Після продуктивної зустрічі з керівництвом обох парків компанія ПП «Руслан та Людмила» попердньо підписала договір про співробвтництво з ТОВ Сумгаїт Хімічний Парк про поставку модифікатора ржі для азербайджанських колег.

Хорошими прикладами успішного розвитку наших ділових зв'язків є проекти «Торговий Дім України в Азербайджанській Республіці» і створення мережі реалізації «Українські продукти» яка сьогодні налічує 12 крамниць.

Нагадаємо, Торгово-промислова палата України є платформою для формування бізнес-зв'язків і комунікацій між національним та зарубіжним бізнесом і владою. Місія Торгово-промислової палати України - створення та підтримка сприятливого середовища для ведення бізнесу в Україні і посилення міжнародної ділової співпраці «Україна-Світ». Мета - розвинутий і сильний вітчизняний бізнес.

Подивитися компанії, пов'язані з цікавлять вас підприємством, можна скориставшись тестовим доступом в сервіс CONTR AGENT, оформивши заявку за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини