Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З якої суми крадіжки настає кримінальна відповідальність в 2020 році

24 грудня 2019, 13:45
157189
1
Реклама

Неоподатковуваний мінімум доходів громадян, вказаний в диспозиції норм для настання адміністративної і кримінальної відповідальності, дорівнює 1/2 прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня поточного року.

Оскільки з 1 січня 2020 року прожитковий мінімум для працездатної особи з розрахунку на місяць складає 2102 грн, то в 2020 році для норм адміністративного та кримінального законодавства у частині кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень застосовується сума в 1051 грн.

Нагадуємо, що актуальний розмір податкової соціальної пільги можна дізнатись у модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОНЗамовити безкоштовний тестовий доступ можна тут.

Таким чином, відповідно до статті 51 КпАП крадіжка чужого майна вважається дрібною, якщо вартість такого майна на момент здійснення правопорушення не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, тобто - 210,2 грн. (0,2 х (50% х 2102)).

Якщо вартість викраденого майна перевищує 210,2 грн, настає кримінальна відповідальність. Відповідно до статті 185 Кримінального кодексу таємне викрадення чужого майна карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (у санкції НМДГ складає 17 грн) або громадськими роботами на термін від 80 до 240 годин, або виправними роботами строком до двох років, або арештом строком до 6 місяців, або позбавленням волі строком до трьох років.

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс- Національний юридичний каталог України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче скористатися юридичними послугами.

Читайте також:

Верховний Суд уперше стягнув з колишнього директора компанії збитки у розмірі 4,3 млн грн

Штатним працівникам дозволять представляти підприємство в суді

За установку ГБО на автомобіль можна отримати податкову знижку

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини