Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-15 ділових новин грудня

27 грудня 2019, 13:10
624
0
Реклама

1. З 1 грудня діють штрафи за несвоєчасну реєстрацію акцизних накладних

ГУ ДПС у м. Києві інформує, що з 1 грудня 2019 року набули чинності штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію/нереєстрацію акцизних накладних та розрахунків коригування до акцизних накладних, а також другого примірника акцизної накладної в Єдиному реєстрі акцизних накладних (п. 120-2.1 - 120-2.3 ст. 120 2 ПКУ).

Детальніше

2. Підприємці зможуть користуватися безкоштовним РРО з квітня 2020

У ДПС розповіли, коли платники податків отримають можливість користуватися програмним РРО.

Детальніше

Також ми писали про те, що Мінфін оприлюднив проекти про програмні РРО.

3. Перевірки пожежної безпеки у 2020 році: ДСНС оприлюднила план

Державна служба надзвичайних ситуацій опублікувала план перевірок на 2020 рік. План містить перелік підприємств, на яких будуть проводитися перевірки (у 2020 їх буде 44 119), ступінь ризику проведення такої перевірки, дату її початку і термін, а також предмет перевірки та назву контролюючого органу.

Детальніше

Підготуватися до перевірки допоможе ресурс "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням

4. Верховний Суд вказав, що є достатньою підставою для скасування результатів перевірки

Суд скасовує результати перевірки, якщо було порушено встановлений порядок її проведення

Детальніше

5. Майно сільгосппідприємств у безпеці: ВР внесла зміни до Земельного кодексу

Закон направлений на унеможливлення незаконного привласнення нерухомого майна

Детальніше

6. З 1 лютого Кабмін запустить програму дешевих кредитів для бізнесу

З 1 лютого 2020 року Кабмін запустить програму щодо надання дешевих кредитів бізнесу під 5-9% річних, яку раніше анонсував Президент. Стартапи зможуть брати участь лише від початку своєї діяльності, а діючий бізнес - лише той, що працює мінімум 12 місяців. При цьому, сам учасник інвестує 20% власних коштів від усіх витрат.

Детальніше

7. Оцінити нерухомість можна буде онлайн

Верховна Рада на вечірньому засіданні 5 грудня прийняла Закон про зміни до Податкового кодексу України відносно ліквідації корупційної схеми у сфері оцінки нерухомості (проект Закону №2047-д). Законом спрощується процедура оцінки нерухомості шляхом ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку. Запроваджується новий альтернативний спрощений спосіб оцінки об'єктів нерухомості через автоматичну її оцінку модулем Фонду державного майна України.

Детальніше

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомленняv, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

8. Порядок перевірок Держпраці знову змінять

Мінекономіки пропонує запровадити нові механізми державного нагляду за додержанням законодавства про працю, виклавши Порядок здійснення державного контролю у новій редакції. Пропонується здійснювати перевірки у формі інспекційних відвідувань, що проводяться інспекторами праці Держпраці та її територіальних органів.

Детальніше

9. Роботодавцям можуть дозволити звільняти працівників через втрату довіри та вагітних жінок

Депутати зареєстрували законопроект, який розширює підстави для звільнення найманих працівників. Проектом надається право звільнити вагітну жінку - зараз це заборонено в будь-яких випадках. Документ також містить окрему статтю, яка визначає підставою для звільнення втрату довіри роботодавця до працівника.

Детальніше

Також ми писали про те, що роботодавцям дозволять звільняти працівників за власною ініціативою, але з грошовою компенсацією.

10. ФОП сплатить понад 250 тис. грн штрафу за використання незадекларованої праці

Інспектори Держпраці провели інспекційне відвідування у ФОП, яка здійснює свою діяльність в одній з піцерій міста Києва. Під час перевірки було виявлено двох неоформлених працівників, в результаті підприємцю вручили припис та винесли постанову про накладання штрафних санкцій у розмірі 250 380 гривень за порушення законодавства про працю у частині неоформлення трудових відносин.

Детальніше

11. Яким буде єдиний податок для ФОПів у 2020 році

У зв'язку з тим, що збільшиться прожитковий мінімум і мінімальна зарплата, виростуть і податки

Детальніше

Також ми писали про те, що ставки ПДФО переглянуть

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Отримати інформацію про наявну заборгованість, штрафи, пеню, переплату податків у тій системі, в якій ви працюєте, можна за допомогою нової функції «Стан розрахунків з бюджетом» у сервісі Liga:REPORT.

12. Нацбанк заборонив знімати гроші c корпоративної картки для виплати зарплат

З 10 грудня НБУ постановою № 142 оновив порядок здійснення банками емісії платіжних карток та операцій з їхнім використанням.

Детальніше

13. ФОП зобов'язаний оформляти трудові відносини з членом сім'ї, який йому допомагає

Податківці нагадали, що законодавство, що регулювало спрощену систему оподаткування до прийняття Податкового кодексу (Указ №746/99) передбачало збільшення суми єдиного податку ФОП на 50% за кожного члена сім'ї, що приймав участь у підприємницькій діяльності.

Детальніше

14. Держказначейство оприлюднило нові рахунки для сплати податків

Перелік нових рахунків для зарахування коштів до державних та місцевих бюджетів вже є на сайті держслужби

Детальніше

15. Для стартапів створять п'яту групу спрощенців та встановлять пільговий період

Новоствореним підприємцям можуть надати пільговий період від податкового навантаження. З такою ініціативою виступила група народних депутатів, зареєструвавши відповідний законопроект №2615. Проектом пропонується закріпити у ПК визначення стартапу, створити для них п'яту групу платників єдиного податку та встановити пільговий період.

Детальніше

Вирішили відкрити власний бізнес? Нагадаємо, що за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН - можна онлайн реєструвати торгові марки в Україні, ЄС та США. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

До 28 грудня діють новорічні знижки до 40% на сервіси від ЛІГА:ЗАКОН

Читайте також:

Перевірки бізнесу: огляд правових подій за листопад

ТОП-10 новин для автомобілістів

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини