Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 новин для ФОП

14 січня 2020, 09:08
7788
0
Реклама

1. Скільки ФОП повинен платити податків за себе і працівників у 2020 році

З 1 січня зріс ЄСВ, який вираховується від мінімальної зарплати. Мінімальна ставка ЄСВ встановлюється у розмірі 22% від мінімальної зарплати.

Детальніше

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

2. ФОП без доходів та ЄСВ: сплачувати чи ні

З грудня 2017 року ФОПів зобов'язали сплачувати єдиний соціальний внесок, навіть у тому випадку, якщо вони не здійснюють підприємницької діяльності і не отримують дохід.

Детальніше

Відзначимо, голова податкового комітету Данило Гетманцев запропонував ввести період, впродовж якого самозаняті особи зможуть припинити підприємницьку діяльність без застосування до них штрафних (фінансових) санкцій за несплату ЄСВ. Детальніше

Зверніть увагу! Верховний Суд сформулював правову позицію стосовно сплати ЄСВ непрацюючим ФОПом

3. Тарифи на електроенергію для бізнесу хочуть збільшити на 20-25%

Тарифи на електроенергію для не побутових споживачів у січні хочуть підвищити на 20-25% у порівнянні з груднем. Про це ЕП повідомив співрозмовник на енергетичному ринку. В Уряді назвали декілька причин такого зростання.

Детальніше

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

4. Зросли штрафи за порушення трудового законодавства

З 1 січня мінімальна зарплата зросла до 4 723 грн. Відповідно зростають штрафні санкції для роботодавців за порушення законодавства про працю.

Детальніше

5. ФОПам спростили порядок закриття рахунків

Нацбанк повідомив, що в разі припинення фізичною особою-підприємцем підприємницької діяльності, закрити поточний банківський рахунок стане простіше. Зміни діють з 3 січня.

Детальніше

6. Деякі ФОПи можуть не використовувати РРО при перевищенні доходу 1 млн. грн

У ДПС пояснили, що в разі здійснення розрахунків за реалізовані товари (надані послуги) у безготівковій формі шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або внесення коштів до банку для подальшого їх перерахування на поточні рахунки РРО не застосовується.

Детальніше

7. ФОПи не можуть витрачати кошти з підприємницьких рахунків для власних потреб

З 3 січня ФОПам спростили порядок закриття рахунків, а також внесли уточнення щодо порядку використання підприємницьких рахунків. Відповідні зміни передбачені постановою НБУ від 27.12.2019 № 162.

З нормативно-правовими актами, що стосуються даної тематики, можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Детальніше

8. Податківці назвали суми штрафів за порушення під час роботи з РРО

ДПС в Івано-Франківській області надає інфографіку з розмірами штрафів, які будуть застосовуватися до підприємців за порушення порядку проведення розрахункових операцій.

Детальніше

Підготуватися до перевірки допоможе ресурс "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Тестовий доступ до ІПС можна отримати за посиланням.

9. ФОПам можуть пом'якшити відповідальність за порушення з РРО

У Кабміні запропонували пом'якшити відповідальність підприємців за порушення, пов'язані із застосуванням програмних РРО та впровадити ризик-орієнтований підхід для здійснення перевірок. Відповідний законопроект №2711 зареєстровано 2 січня.

Детальніше

10. Скасовано обов'язок подавати звіт про суми податкових пільг з ПДВ

З 1 січня 2020 року скасовано звіт про суми податкових пільг з ПДВ. Тепер ведення обліку податкових пільг з податку на додану вартість контролюючими органами здійснюватиметься на підставі податкової звітності.

Детальніше

Якщо ви вирішили відкрити власну компанію в Україні, ви можете зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Читайте також:

ТОП-10 ділових новин тижня

Як ФОПу відобразити готівкову виручку у книзі обліку доходів?

Запроваджено нові стандарти банківських рахунків

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини