Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавцям спростять взаємодію з військкоматами і податковою

Реклама

Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет пропонує запровадити проєкт взаємодії бізнесу та військкоматів у електронній формі, щоб зменшити бюрократію. Відповідне повідомлення з'явилось на його сторінці у Facebook.

За словами Дмитра Дубілета одна з частих скарг, яку йому доводилось чути від бізнесу, стосується військкоматів.

«За нашими законами компанії мають з ними постійно листуватись щодо своїх співробітників. Все листування виключно у паперовій формі.

Після ряду зустрічей з Міноборони та іншими органами ми відкрили проект з двох частин.

По-перше. Як відомо, зараз компанії подають по своїх співробітниках звітність у податкову службу. Наша ідея проста: додати в цю звітність пару полів по військовому квитку та вбити, таким чином, паперові документи», - розповів Дмитро Дубілет.

Також він зазначив, що зараз бізнес повинен повідомляти військкомати про всілякі зміни в даних своїх співробітників. Дмитро Дубілет пропонує зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично надсилати ці дані до військкоматів.

«Зараз складаємо план впровадження проекту. Я розраховую, що маємо все запустити та змінити законодавство вже цього року», - підсумував міністр.

Ознайомтесь із важливою аналітикою: сім трудових договорів, дистанційна робота та один вихідний на тиждень: що пропонує новий Закон про працю

Вам також буде цікаво:

Який штраф доведеться заплатити за неоформленого працівника у 2020 році

Податківці не мають права визнавати договори нікчемними - ВС

Спростити процес сплати податків та подачу звітності до держорганів допоможе бот-бухгалтер ReporTax для ФОП. ReporTax показує податкову заборгованість та дозволяє її cплатити.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини