Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня сума неоподатковуваної матеріальної допомоги від роботодавця була збільшена

4 лютого 2020, 13:25
27659
0
Реклама

В окремих випадках роботодавець може надавати працівникам нецільову благодійну (матеріальну) допомогу, яка носить разовий характер.

Разова допомога, відповідно до п.170.7.3 Податкового кодексу має оподатковуватись, але тільки в тому разі, коли її сума перевищує суму граничного розміру доходу, визначеного п. 169.4.1 Податкового кодексу. У 2020 максимальна неоподатковувана сума становить 2940 грн.

До разової матеріальної виплати відносять допомогу у зв'язку зі складними сімейними обставинами, оплату лікування та медичного обслуговування працівника підприємства та/чи членів його сім'ї, оздоровлення дітей працівника, поховання тощо. Даний вид матеріальної допомоги виплачується на підставі заяви, що має містити опис обставин, які дають підстави для виплати, та докази, які підтверджують настання цих обставин.

Якщо ж така допомога виплачується на регулярній основі, або ж в сумі, що перевищує встановлений ліміт, вона прирівнюється до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу і оподатковується податком на доходи фізичних осіб (18%) і військовим збором (1,5%) відповідно до п. 164.2.1 Податкового кодексу.

Сума нецільової благодійної допомоги відображається у Податковому розрахунку за ф. 1ДФ під ознакою доходу «169».

Читайте також:

Преференції для роботодавців, які законно працевлаштовують своїх працівників

Роботодавцям знизили штрафи: діють зміни до КЗпП

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини