Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штраф за неоформленого працівника зменшили втричі

Реклама

З 2 лютого діють нові штрафи за порушення норм трудового законодавства, які були прийняті Верховною Радою ще 12 грудня 2019 року (Закон №378-IX).

Зокрема, тепер за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) встановлено штраф у розмірі 10 розмірів мінзарплати (47 230 грн) за кожного працівника, відносно якого здійснено порушення. Зазначимо, що до цього було - 30 мінзарплат (141 тис 690 грн).

Актуальні розміри прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати, а також важливу інформацію щодо сплати ЄСВ та інших податків можна дізнатися в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, скориставшись тестовим доступом

Також санкція у розмірі 47 230 грн встановлена за:

- оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві;

- виплату заробітної плати без нарахування і сплати ЄСВ.

При вчиненні вищезгаданих правопорушень ФОП і юрособами, які використовують найману працю, і є платниками єдиного податку 1-3 груп, інспектор Держпраці спочатку застосовує попередження.

За повторне протягом двох років з дня виявлення порушення встановлено штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, відносно якого здійснено порушення (4723х30 = 141 тис 690 грн).

З іншими актуальними штрафами Держпраці ви можете ознайомитись тут.

Читайте також:

Роботодавцям знизили штрафи: діють зміни до КЗпП

Сім трудових договорів, дистанційна робота та один вихідний на тиждень: що пропонує новий Закон про працю

ФОП без доходів та ЄСВ: сплачувати чи ні

Скільки ФОП повинен платити податків за себе і працівників у 2020 році

Дізнатись про потрапляння компанії до графіків планових перевірок державних органів нагляду та контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, сервіс дозволяє перевірити інформацію щодо сплати податків вашими контрагентами та можливе їх включення до санкційних списків України, ЄС, США та інших країн. Сервіс можна протестувати.

Підготуватися до перевірки контролюючих органів допоможе ресурс "Мистецтво оборони" Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини