Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до Закону про ЄСВ офіційно оприлюднено

Реклама

Сьогодні, 26 лютого, у офіційному виданні "Голос України" опубліковано Закон України від 16.01.2020 № 465-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" (проект № 1209-1).

Докладніше про Закон ми писали раніше

Закон набуває чинності з 27 лютого, крім окремих положень, зокрема, щодо програмних РРО та:

  • направлення вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску - набирають чинності з 1 липня 2020 року

  • в частині регулювання рідин для електронних сигарет та ставок мита - набирають чинності з 1 січня 2021 року.

Отже, з 27 лютого набувають чинності зміни до Закону про державну підтримку сільського господарства, зокрема, щодо внесення уточнення до формули розрахунку питомої ваги вартості реалізованих сільськогосподарських товарів, при досягненні якої у сільськогосподарського товаровиробника виникає право на отримання бюджетної дотації.

Також з 27 лютого набувають чинності зміни до Закону про ЄСВ, якими визначено:

- що банки під час відкриття рахунків зобов'язані отримувати відомості про платників єдиного внеску з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань для підтвердження їх взяття на облік у податковому органі як платників єдиного внеску;

- що податковий орган, який розглядає скаргу платника єдиного внеску, зобов'язаний прийняти вмотивоване рішення та надіслати його платнику єдиного внеску протягом 20 календарних днів з дня отримання скарги на адресу платника єдиного внеску поштою з повідомленням про вручення або надати йому під розписку. Керівник податкового органу може прийняти рішення про подовження строку розгляду скарги платника єдиного внеску понад встановлений строк, але не більше 60 календарних днів, та письмово повідомити про це платника єдиного внеску до закінчення 20-денного строку. Якщо вмотивоване рішення за скаргою платнику єдиного внеску не надсилається протягом 20-денного строку або протягом строку, подовженого за рішенням керівника (його заступника або уповноваженої особи) податкового органу, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника єдиного внеску з дня, наступного за останнім днем закінчення строків.

Детальніше про податкові зміни проектів 1209-1 та 1210 читайте у матеріалі: Бізнес повинен готуватись до нових податкових правил: прийнято Закони

Податкова реформа: що важливо знати про законопроект № 1210

Перевірте ваших партнерів та потенційних контрагентів за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Нагадаємо, що ви можете подивитись на свій бізнес очима податківців через сервіс Liga:Report

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини