Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чому в Україні зросли ціни на житло

27 лютого 2020, 13:38
6421
0
Реклама

Виходячи з даних, наданих у звіті Мінекономіки про інфляцію за 2019 рік, ціни на житло за 2019 рік зросли на 7,9%, при цьому ціни на будівництво, навпаки, уповільнили зростання і підвищились тільки на 0,7%. Раніше цей показник становив 0,9%.

Така невідповідність показників інфляції між цінами на будівництво і цінами на житло викликана зниженням цін на ринку нежитлового будівництва і будівництва окремих нежитлових приміщень на 1,6%. Ціни на будівництво житлових приміщень навпаки, виросли на 3,9%, так само, як і ціни на будівництво транспортних споруд - на 3,3%.

Підвищення цін на житло в звіті пояснюється ще й зростанням активності українців на ринку нерухомості. При цьому ціни вторинний ринок житлової нерухомості підвищились більше, ніж на первинному:

«Істотні ревальваційні процеси« здешевили »житлову нерухомість, в умовах відсутності доступних інвестиційних можливостей для населення, що збільшило привабливість вкладень в нерухомість (як один з небагатьох інструментів збереження накопичень). Беручи до уваги, що вторинний ринок займає левову частку ринку нерухомості, ціна на цьому сегменті росла більш активно», - сказано в звіті.

Читайте також:

Фонд держмайна запустив новий сервіс з оцінки нерухомості

Доходи від оренди нерухомості потрібно задекларувати до 1 травня 2020

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомленняv, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Перевірте потенційного контрагента або забудовника за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Оформити заявку на тестовий доступ можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини