Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Минсоцполітики розповіли, коли і як підвищуватимуть пенсії в 2020 році

3 березня 2020, 09:38
2424
0
Реклама

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська заявила про завершення розробки нової стратегії зростання пенсій. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства у Facebook.

Додаткове підвищення здійснюватиметься у декілька етапів:

Якщо Рада ухвалить законопроект №2494, пенсії підвищать для одиноких пенсіонерів старше 80 років. Додаткові виплати будуть виплачуватись як допомога на догляд та становитиме 670 грн в місяць. Здійснити такі підвищення заплановано в березені.

У квітні пенсії перерахують для працюючих пенсіонерів у зв'язку зі збільшенням тривалості страхового стажу для 500 тисяч осіб. Такий перерахунок дозволить підвищити пенсію ще на 100 гривень на місяць.

В липні та грудні пенсії перерахують у зв'язку з підвищенням розміру прожиткового мінімуму - підвищення становитиме від 11 до 220 грн влітку та від 8 до 171 грн взимку, його отримають приблизно 6,8 млн. осіб.

Починаючи з вересня 1,4 мільйона осіб отримають компенсацію 500 грн на місяць до пенсії за досягнення поважного віку 80+ років. Також буде проведена загальна індексація пенсій для всіх пенсіонерів - в середньому розмір пенсії зросте на 216 грн/міс.

За загальним підрахунками, з урахуванням всіх доплат та індексацій, до 2023 року середня пенсія українського пенсіонера виросте на 1200 гривень. Індексації також заплановані на наступні роки.

Читайте також:

Українцям планують доплачувати по 500 гривень за пізній вихід на пенсію

Пенсійна система в Україні може стати накопичувальною

Получить информацию об имеющейся задолженности, штрафах, пене, переплате налогов в той системе, в которой вы работаете, можно с помощью новой функции «Состояние расчетов с бюджетом» в сервисе Liga:REPORT. Упростить процесс уплаты налогов и подачу документов в госорганы поможет бот-бухгалтер ReporTax для ФЛП. ReporTax показывает налоговую задолженность и позволяет ее оплатить.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини