Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ризики & можливості: підсумки GET Business Festival

Реклама

Компанія ЛІГА:ЗАКОН виступила партнером масштабного ділового заходу України - GET Business Festival, який відбувся 28 лютого у Pochayna Event Hall. Унікальний бізнес-івент для підприємців, який зібрав понад 3000 тисячі учасників, 70 провідних топ-експертів, лише практичні кейси та особистий досвід. Безліч питань та відповідей на них, які стосувалися різноманітних сфер: digital, маркетингу, HR, фінансів та піару. Ніщо не залишилося поза увагою.

Відкрила захід перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова. Чиновниця наголосила на тому, що розвиток бізнесу важливий для України, адже підприємці створюють нові робочі місця, наповнюють бюджет і рухають економіку країни вперед. Запорукою стабільного і передбачуваного розвитку бізнесу вона назвала макрофінансову стабільність. Також Катерина Рожкова звернула увагу на необхідність чіткої політики економічного розвитку, оподаткування та антимонопольного законодавства, які вже відображені в Меморандумі між Національним банком України та Кабінетом Міністрів. Саме такі умови сприятимуть безпечному, доступному та зручному веденню бізнесу в Україні, який захищений від невиправданих ризиків та зайвих витрат.

Хедлайнером GET Business Festival став Василь Хмельницький, засновник холдингової компанії UFuture. Він розповів про стратегію WinWin і те, наскільки важливе її використання для ефективного партнерства у бізнесі.

«WinWin - це коли ви, об'єднавшись з іншими підприємцями, заробляєте більше грошей, а коли у вас проблеми, то втрачаєте набагато менше. Співпраця дає можливість бачити більше можливостей, більше варіантів та реалізовувати спільні проекти в життя»,- підкреслив засновник UFuture.

Розповідаючи про співробітництво між бізнесменами, Василь Хмельницький наголосив на важливості врахування фактору ризиків при пошуку нових партнерів, адже інвестуючи кошти в майбутні проекти має бути чітке розуміння того, що їх можна або втратити, або здобути нові можливості.

Дійсно, на сьогодні, репутація є новою, сучасною валютою. Довіряючи потенційному партнеру є набагато більше шансів знову ж таки отримати прибуток. Різні знання і різний досвід партнерів доповнять один одного і у співпраці дадуть набагато кращий результат і більші можливості.

Катерина Рігг, керівник групи підтримки малого і середнього бізнесу Європейського банку реконструкції і розвитку, продовжила тему викликів і ризиків, з якими зіштовхується малий і середній бізнес. Як зазначила пані Катерина: «Головними проблемами, які хвилюють підприємців є відсутність кваліфікованого персоналу та взаємодії з іншими бізнесменами як всередині країни, так і за кордоном».

«Не можна забувати про своїх людей. Вони є найціннішим капіталом для бізнесу. Потрібно створювати достойні умови праці та запроваджувати інноваційні політики, давати людям знання та мотивацію. При цьому важливо максимально автоматизувати свої процеси, які вже розроблені і допомагають вести та розвивати бізнес значно ефективніше»,- підсумувала Катерина Рігг.

Виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев'янко закликала присутніх не боятися змін і приймати нестандартні рішення, адже роблячи те, чого не роблять конкуренти, є можливість завжди бути на крок попереду.

Надзвичайно корисним для учасників GET Business Festival був виступ експерта компанії ЛІГА:ЗАКОН Юрія Циганка. Сертифікований аудитор з 20-річним стажем і член громадських рад при Міністерстві фінансів і Державній фіскальній службі України виступив у потоці "Фінанси / Юридична пракика" та представив учасникам заходу корисні поради й розкрив універсальні секрети, необхідні для ведення малого й середнього бізнесу

Окрім того, Юрій Циганок відповів на численні питання підприємців щодо використання РРО, найму працівників та інші болючі теми для українського бізнесу.

Бізнес-концентрат країни, який взяв участь у GET Business Festival, цікавило питання як можна потенційний ризик перетворити у реальну можливість. Під час нетворкінгу, де підприємці мали змогу поспілкуватися між собою та обмінятися досвідом, вони ділилися власними кейсами таких випадків.

Як показує практика, будь-який ризик може стати крутою можливістю, яка принесе бізнесу прибуток і високу ефективність. Головним у цьому питання є інструменти, які потрібно мати і вміти ними користуватися.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини