Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Национальный банк обновил перечень системно важных банков

Реклама

Національний банк здійснив щорічний перегляд системно важливих банків та визначив їх перелік, який затвердив Рішенням від 3 березня 2020 року № 155-рш - про це регулятор повідомляє на офіційному сайті.

До переліку увійшли:

1. А-Банк;

2. Альфа-банк;

3. Кредобанк;

4. ОТП банк;

5. Ощадбанк;

6. Південний;

7. Приватбанк;

8. ПУМБ;

9. Райффайзен Банк Аваль;

10. Таскомбанк;

11. Укргазбанк;

12. Укрексімбанк;

13. Укрсиббанк;

14. Універсал банк.

Для таких баків діють підвищені вимоги:

- Банки мають сформувати буфер системної важливості: 1% (Райффайзен Банк Аваль, Альфа Бану, А-Банк, ПУМБ, УкрСиббанк, ТАС Банк, Універсал Банк, ОТП Бану, Банк "Південний" та Кредобанк), 1,5% (Укрексімбанк, Ощадбанкута Укргазбанк) або 2% (ПриватБанк). Буфер почне діяти з 1 січня 2021 року.

- Вони повинні розробити плани відновлення діяльності згідно вимог Національного банку, щоб швидко стабілізувати роботу системно важливих установ в умовах кризи.

- Системні банки мають виконувати посилений норматив максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента (Н7) - не більше ніж 20% (для банків, що не є системно важливими його встановлено на рівні 25%).

Ці вимоги банки мають виконувати постійно, поки мають статус системної важливості та ще 12 місяців після його завершення.

Проверьте потенциального контрагента с помощью сервиса CONTR AGENT от ЛІГА:ЗАКОН. Оформить заявку на тестовый доступ можно здесь.

Читайте також:

Morgan Stanley рекомендує клієнтам продавати єврооблігації України

Міжбанківські платежі будуть доступні у режимі 23/7 з 1 квітня

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини