Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив новий посилений план боротьби з поширенням коронавірусу

Реклама

9 березня за підсумками засідання урядового антикризового штабу з протидії поширенню в Україні коронавірусу COVID-19 було затверджено новий посилений план антикризових профілактичних заходів щодо боротьби з поширенням COVID-19.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністрам та керівникам ЦОВВ здійснити низку заходів, зокрема:

  • переглянути запаси держрезерву на предмет забезпечення засобами індивідуального захисту населення з урахуванням тримісячної потреби;

  • до 11 березня визначити обсяг коштів необхідних для поповнення держрезерву;

  • подати інформацію про вітчизняних виробників індивідуальних засобів захисту та з'ясувати чи здатні вони забезпечити попит населення та медзакладів на індивідуальні засоби захисту;

  • керівник АМКУ повинен забезпечити захист прав пацієнтів під час роздрібної торгівлі засобами захисту;

  • МОЗ наказано розробити комунікаційний план з визначення алгоритмів дій, якщо будуть виникати випадки коронавірусу і довести його до відома місцевих органів влади, а також відпрацювати питання створення мережі центрів з контролю і профілактики захворювань;

  • передбачити огляд медпрацівниками або/та працівниками Держприкордонслужби всіх осіб, які прибувають в Україну з-за кордону та через контрольні пункти в'їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим. Окрім цього, доручено забезпечити чергування в пунктах пропуску реанімаційних і медавтомобілей.

  • до 11 березня МОЗ та Міністерство фінансів зобов'язані подати пропозиції щодо збільшення фінансування на закупівлю лабораторними центрами МОЗ виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту та діагностичних матеріалів, а також тест-систем для визначення коронавірусу.

Читайте також:

Уряд визначив заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу

Столиця запроваджує додаткові заходи для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19

Коронавірус призвів до однієї з найбільших криз туризму за останні 20 років

Чи може коронавірус стати форс-мажором та причиною невиконання договірних зобов'язань?

Перевірити будь-яку компанію на благонадійність можна з допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Підписуйтеся на нашу сторінку в Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку і отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини