Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запрацював застосунок для контролю самоізольованих громадян

Реклама

Запрацював застосунок, який фіксує знаходження осіб, ща знаходяться на самоізоляції.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Ми створили застосунок "Дій вдома". Мета - моніторити дотримання процесу самоізоляції для тих, хто повернувся з-за кордону, тих, хто лікується удома, тих, у кого є підозри на коронавірус, близькі контакти хворих. Кращий світовий досвід. Максимально демократичне застосування. Трекає геолокацію тільки коли приходить пуш-повідомлення і необхідно зробити своє фото (усе автоматично звіряється з фото і локацією, які збираються при установці застосунку). Я бачу в цьому інструменті, в першу чергу, можливість моніторити ситуацію, збирати статистику, дані для ухвалення управлінських рішень Урядом", - зазначив пан Федоров.

Також в додатку є "гаряча кнопка виклику".

Google вже опублікував застосунок. Apple ще на модерації.

Плани

Наступні функції передбачатимуть (якщо застосунок буде ефективний) можливості замовлення доставки продуктів і ліків додому.

Якщо у людини немає смартфону

Для тих, у кого немає смартфонів, буде сформована команда, невеликий колл-центр, який буде дзвонити людям, цікавитися станом здоров'я, розуміти потреби. Таких ситуацій, зараз, імовірно менше 5%.

Інформація в ЗМІ

Крім того, Михайло Федоров зазначив, що з розумінням ставиться до спроб ЗМІ розповсюдити недостовірну інформацію, яка трактується як "за усіма, хто на карантині стежитимуть через додаток, інакше штраф" або "за відмову штраф".

"Карантин, карантином, а клікабельні заголовки ніхто не скасовував. Розумію", - зазначив міністр.

Тепер у бізнесу з'явиться більше можливостей для боротьби з кризою навіть за умов віддаленої роботи. Нова екосистема хмарних продуктів LIGA360 об'єднує усі продукти ЛІГА:ЗАКОН в загальному середовищі для управління ризиками. Отримайте додаткові функції для ефективної роботи фахівців в режимі карантину і об'єднаєте усю команду в єдиному просторі для ухвалення антикризових рішень. Спробувати

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини