Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поліцейські почали провокувати громадян на порушення правил карантину: рішення суду

Реклама

Під провокацією (поліцейською) ЄСПЛ розуміє випадки, коли задіяні посадові особи, які є або співробітниками органів безпеки, або особами, що діють за їх дорученням, не обмежують свої дії лише розслідуванням кримінальної справи по суті неявним способом, а впливають на суб'єкт з метою спровокувати його на скоєння злочину, який в іншому випадку не було би скоєно, задля того щоб зробити можливим виявлення злочину, тобто отримати докази та порушити кримінальну справу.

Відповідне положення містить Постанова Тернопільського міськрайонного суду від 30 березня 2020 року у справі № 607/5455/20 стосовно провокації продавчині квітів скоїти порушення, повязане з карантинним режимом.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи по контрагентам, аналізуйте Правові позиції та судові рішення. Формуйте власну сильну позицію з системою аналізу судових рішень Verdictum. Отримайте повнофункціональний тестовий доступ за посиланням.

Як убачається з протоколу про адміністративне правопорушення, продавець магазину "Квітоцентр" здійснила продаж букету тюльпанів, які були замовлені онлайн, товар покупець забрав через віконечко, чим було порушено п. 2 постанови Кабміну № 211 від 11 березня 2020 року.

Згідно з підпунктом 3 пункту 2 зазначеної постанови Кабміну заборонено до 24 квітня 2020 року роботу суб'єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів торговельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв'язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Як убачається з матеріалів справи, продавець відвідувачів не приймала, замовлення отримала по телефону, товар видала, не приймаючи відвідувача в магазині.

Інші підпункти, окрім 3, пункту 2 вищевказаної постанови не мають відношення до викладених у протоколі обставин.

Матеріалами справи, яка розглядається, підтверджено, що купівлю квітів у магазині "Квітоцентр" здійснили самі працівники муніципальної поліції, які ж і повідомили Тернопільський відділ поліції ГУНП в Тернопільській області про вчинення правопорушення, а саме про продаж квітів зазначеним магазином в умовах карантину.

З відео, яке було знято поліцейськими вбачається, а також враховуючи, що в поясненнях поліцейського, який є покупцем квітів, зазначено його посаду і місце його роботи інспектор управління муніципальної інспекції, беручи до уваги, що повідомлення про вчинення правопорушення надійшло саме від управління муніципальної інспекції, що підтверджено рапортом, стає очевидно, що купівля квітів у магазині "Квітоцентр" та весь алгоритм дій щодо цієї купівлі повністю спланований та виконаний самими працівниками управління муніципальної інспекції.

Суд прийшов до висновку, що таким чином, мала місце провокація вчинення правопорушення працівниками муніципальної поліції.

Відтепер у бізнесу з'явиться більше можливостей для боротьби з кризою навіть за умов віддаленої роботи. Нова екосистема хмарних продуктів LIGA360 об`єднує всі продукти ЛІГА:ЗАКОН у спільному середовищі для управління ризиками. Отримайте додаткові функції для ефективної роботи фахівців в режимі карантину та об'єднайте усю команду в єдиному просторі для прийняття антикризових рішень. Спробувати

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини