Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава створить 500 тис. робочих місць із зарплатою 6-8 тис. грн: що це за робота

Реклама

В інтерв'ю РБК-Україна Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про плани Уряду щодо створення робочих місць, зокрема, для заробітчан.

Пан Шмигаль зазначив, що планується створити близько 500 тис. робочих місць, які дадуть можливість людям місяць-два-три протриматись в умовах існуючих обмежень.

"Тобто заробляти, а не чекати, що держава виплатить якісь мізерні кошти. Працювати в соціальній сфері, комунальній сфері, бюджетній, або в сферах з невеликою заробітною платою, але протриматися. І це буде дуже велика кількість робочих місць. Це проста робота, на яку людина зможе прийти влаштуватись, і на наступний день вже її отримати. Ну, наприклад, класти бруківку чи озеленювачем, і так далі. По-перше, ми таким чином приберемось у наших містах, районах і загалом в Україні за допомогою такої кількості і такої якості робочих місць. По-друге, як я вже казав, ми дамо змогу людям вже зараз заробляти мінімальні кошти. Ідея така", - сказав Прем'єр-міністр.

Визначено, що сума заробітку дорівнюватиме 6000-8000 грн/місяць.

Крім того, пан Шмигаль повідомив про домовленості з автодорожніми компаніями, з асоціацією автодорожніх будівельників.

"За нашими розрахунками, це близько 170 тисяч робочих місць тільки в сфері дорожнього будівництва, яке буде вже в цьому році. Звичайно, там вже багато людей працює, але, за розрахунками дорожників, при вкладені 80 мільярдів гривень в цю сферу, це додатково 20 тисяч додаткових основних робочих місць. Це тільки в цій сфері, а ще близько 150 тисяч супутніх", - повідомив глава Уряду.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Також читайте:

Карантин в Україні подовжено до 11 травня;

Кабмін дозволив тренуватися спортсменам під час карантину;

Кому не потрібно самоізолюватися після поїздки за кордон

Відпустка за власний рахунок під час карантину

Лікарняний під час карантину: особливий порядок видачі листків і оплати

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини