Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фінансовий моніторинг: рекомендації для банків і небанківських установ

Реклама

28 квітня 2020 набув чинності новий Закон про фінмоніторинг. Докладніше з новаціями Закону можна ознайомитися тут

Також запрошуємо на вебінар "Фінмоніторинг і бізнес: чого чекати від нового закону" з представником Держфінмоніторингу.

Держфінмоніторинг підготував рекомендації для суб'єктів первинного фінансового моніторингу - банківських та небанківських установ щодо подання з 28.04.2020, до набрання чинності новими підзаконними нормативно-правовими актами, інформації до Держфінмоніторингу про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, іншої інформації, що може бути пов'язана з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму.

Рекомендації щодо подання інформації для:

З текстом цих та інших документів зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

У рекомендаціях визначено механізм повідомлення про порогові та підозрілі фінансові операції, про розбіжності між відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та про відмову від встановлення (підтримання) ділових відносин.

Також рекомендуємо ознайомитися з роз'ясненням НБУ про застосування нових правил фінмоніторингу відносно грошових переказів.

В період кризи важливо стежити за діяльністю ваших конкурентів та партнерів. Бізнес-розвідка - це інструмент екосистеми LIGA360 для отримання інформації про конкурентів, партнерів чи постачальників в розрізі змін в держреєстрах, бенефіціарів, керівників, виграних тендерів і судових рішень. Тримайте руку на пульсі змін 24/7 зі смартфону або комп'ютера разом з LIGA360. Замовити тестовий доступ

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини