Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін презентував нові програми для бізнесу та деяких категорій населення

Реклама

У середу, 13 травня, на засіданні Кабінету Міністрів України було представлено та ухвалено низку стратегічних програм та оперативних заходів, які націлені на підтримку певних категорій населення та бізнесу.

Щодо програми "500 тисяч робочих місць"

Зокрема, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко представив програму «500 тисяч робочих місць».

Серед ключових галузей - будівництво доріг та транспортної інфраструктури. Сюди планується залучити 154 тис. робочих місць. У сферу благоустрою - 150 тисяч робочих місць. 85 тисяч робочих місць - у сільське господарство. Урядом пропонується залучати людей через державні комунальні підприємства, державні субвенції, пряму підтримку бізнесу грошима.

Як повідомив Ігор Петрашко, на 216 тисяч робочих місць вже є джерела фінансування.

Щодо антикризових заходів в енергетиці

В.о. Міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець представила план Антикризових заходів в енергетиці. Вона зауважила, що сьогодні українська енергетична система розбалансована.

«Перший крок, який було зроблено - це реальний енергетичний баланс. Це дозволяє забезпечити стабільну роботу для всіх видів генерації. Цільові завдання, які стоять на порядку даному вже зараз - забезпечити збут вугілля та повернути 25 тисяч шахтарів на роботу вже в цьому місяці. Друге - це забезпечити стабільну ціну на електричну енергію для електроємних споживачів», - повідомила Ольга Буславець.

План урядового Антикризового енергетичного штабу при Кабміні має також вирішити проблему накопичення боргів перед «Енергоатомом», які були сформовані в попередні роки.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що ціна на електроенергію для населення в цьому році залишається незмінною - 1,68 грн за кіловат.

Щодо реформування та розвитку митних органів

Міністр фінансів Сергій Марченко представив комплексний план заходів з реформування та розвитку митних органів, який складається з трьох ключових напрямків.

Перший - функціональний. Він забезпечує контроль держави на всіх етапах діяльності митниці і зменшує корупційні ризики. Основні маркери - це зменшення впливу людського фактору та цифровізація.

«Другий напрямок - мотиваційний. Митниця має перестати асоціюватися у людей та бізнесу з корупційним монстром. На 30-40% будуть оновлені кадри. Буде проведена процедура оцінки доброчесності митників.

Третій напрямок - сервісний. Максимальна прозорість та ясність правил за найкращими практиками західних країн. Строк реалізації всіх заходів - до вересня 2020 року», - повідомив очільник Міністерства фінансів.

Також Прем'єр-міністр висловив сподівання, що буде інституціональне продовження реформування митної служби, яке було розпочато раніше.

Щоб тримати у фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовте тестовий доступ до рішення LIGA360. Моніторинг змін законодавства, судових рішень, контроль змін в діяльності партнерів і конкурентів, налаштування персональної стрічки новин з джерел, яким ви довіряєте і ще 10 інструментів для командного управління ризиками і можливостями під час кризи

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини