Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ розробив мобільний застосунок для ідентифікації клієнтів

Реклама

Національний банк розробив мобільний додаток UAPassportReader для зчитування інформації з біометричних документів. Про це регулятор повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Скачавши додаток на смартфон, можна безконтактно, швидко та просто зчитати всю інформацію, необхідну для ідентифікації клієнта з його ID-картки або біометричного закордонного паспорта громадянина України.

Завдяки додатку банкам не потрібно буде купувати дороговартісне обладнання для зчитування інформації з чіпу біометричних документів. Інтегрувавши цей додаток до своєї it-мережі, банк одразу зможе отримувати та зберігати в цифровому вигляді всю необхідну інформацію про клієнтів.

Клієнтам, які мають біометричні документи, тепер не потрібно буде носити з собою паперову довідку про місце реєстрації. Також для них відкривається доступ до власних даних, що містяться в документах: вони можуть завантажити цю інформацію на свій смартфон для подальшого пересилання (наприклад, у форматі PDF).

Пілотна версія додатка вже доступна для безкоштовного завантаження в AppStore. У перспективі Національний банк планує також розробити аналогічну версію для Google Play.

Читайте також про безготівкові платежі за новими правилами.

Також рекомендуємо ознайомитися з роз'ясненням НБУ про застосування нових правил фінмоніторингу відносно грошових переказів.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити повний тестовий доступ до LIGA360 можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини