Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграріям компенсують витрати на придбану в минулому році с/г техніку

Реклама

Уряд направив більше півмільярда грн на погашення заборгованості перед аграріями за 2019 рік. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Мінекономіки затвердило розподіл коштів у розмірі 555 млн грн між уповноваженими банками для перерахування їх на поточні рахунки сільськогосподарських товаровиробників, які придбали техніку та обладнання у жовтні та листопаді 2019 року.

Всього сума заборгованості за цією програмою складала 564 млн грн, останні 9 млн грн буде затверджено до сплати найближчим часом.

Кошти отримають 4 102 аграрія, які за вказаний період придбали 14 756 одиниць техніки та обладнання на загальну суму 2,7 млрд грн.

“Для Уряду є вкрай важливим продовження фінансування програми по техніці, адже за роки своєї реалізації вона демонструє позитивні економічні ефекти. Так, число виробників сільгосптехніки з належним рівнем локалізації зросло до 4,5 рази, що сприяло розширенню кількості робочих місць щонайменше на 5000”, - прокоментував Міністр Ігор Петрашко.

Очікуваний ефект від фінансування програми у 2020 році:

-   збільшення обсягів реалізації вітчизняної техніки та обладнання на 15 %;

-   надходження податків і зборів від учасників програми та суміжних виробництв становитимуть близько 2,34 млрд. грн., із яких більше 550 млн. грн. - податки на фонд оплати праці.

Запрошуємо сьогодні о 12:30 на онлайн-дискусію: "Де гроші для аграріїв"

В період кризи важливо стежити за діяльністю ваших конкурентів та партнерів. Бізнес-розвідка - це інструмент екосистеми LIGA360 для отримання інформації про конкурентів, партнерів чи постачальників в розрізі змін в держреєстрах, бенефіціарів, керівників, виграних тендерів і судових рішень. Тримайте руку на пульсі змін 24/7 зі смартфону або комп'ютера разом з LIGA360. Замовити тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини