Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Паспорт в додатку "Дія" не дозволяє виїхати за кордон

Реклама

Державна прикордонна служба звернула увагу на те, що українці не можуть подавати e-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія»

Дійсно Уряд 15 квітня 2020 року ухвалив постанову № 278 «Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, та відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України для виїзду за кордон».

Відповідно до постанови е-паспорти в "Дії" є цифровими аналогами паперових документів. Особливої актуальності ця норма набуває в умовах карантину, оскільки цифрові паспорти можна використовувати як посвідчення особи на випадок зупинки громадянина співробітниками Нацполіції, а також для отримання поштових послуг тощо.

Однак жоден із пунктів Порядку застосування, визначених постановою, не передбачає можливості пред'явлення е-паспорта для виїзду за кордон власне під час перетину державного кордону і проходження процедур оформлення зокрема.

Отже, на сьогодні громадяни України можуть перетинати державний кордон лише за наявності необхідних паспортних документів, зокрема паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України, які визначені законодавством, що регламентує оформлення осіб на кордоні.

Натомість пред'явлення електронних документів у мобільному застосунку "Дія" можливе лише всередині країни у випадках згідно з переліком, чітко визначеним відповідною постановою.

Стежте за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернету і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Також читайте:

Незабаром у "Дії" можна буде оформити субсидію та сплачувати штрафи;

Мінцифри презентувало автоцивілку у "Дії";

Паспорт в смартфоні прирівняли до паперового: Кабмін прийняв постанову щодо застосунку "Дія";

ID-картка та закордонний біометричний паспорт у "Дії" відтепер доступні кожному;

Як онлайн продовжити дію водійського посвідчення, виданого уперше на 2 роки: алгоритм дій.

На порталі "Дія" можна підписати документ за допомогою ЕЦП: популярні питання

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини