Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові штрафи для нотаріусів і рієлторів

Реклама

Законом № 466-IX змінено штрафні санкції за порушення порядку подання інформації контролюючим органам про угоди щодо оренди об'єктів нерухомості.

Вся інформація про поточні податкові зміни доступна в новому модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкрито для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Нові штрафи передбачені ст. 119-1 Податкового кодексу України.

Порушення нотаріусом порядку та/або строків подання інформації щодо посвідчення договорів оренди об'єктів нерухомості в разі вчинення такої нотаріальної дії - штраф в розмірі 680 гривень за кожне таке порушення.

Порушення суб'єктом господарювання, який провадить посередницьку діяльність, пов'язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтером), порядку та/або строків подання інформації про укладені за його посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості - штраф 680 гривень за кожне таке порушення.

За вчинені порушення суб'єктом, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, - 1360 гривень за кожне таке порушення.

Нагадаємо, рієлтери зобов'язані надіслати до податкової інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості, а нотаріуси про посвідчені договори оренди об'єктів нерухомості (п. 170.1 ст. 170 ПКУ). 

Нагадає підприємцям, коли платити податки і подавати звіти бот-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно перевіряє чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою. Після перевірки - допоможе сплатити борг миттєво.

Про інші новації податкової реформи читайте у матеріалах:

Податкова реформа: топ-10 змін ПДФО


У ДПС роз'яснили, які зміни внесли до Податкового кодексу

Відповідальність платників податків по-новому: пом'якшувальні обставини та нові штрафи

Що нового для ФОП передбачив Закон № 466

Мала податкова реформа 2020: рекомендації власникам бізнесу

Податкові перевірки по-новому: що змінює Закон № 466

Податкова реформа: ПДВ-зміни Закону № 466

КІК-податок 2021: що потрібно знати вже зараз податковому юристу

Як упоратися з потоком інформації і завжди тримати руку на пульсі законодавчих змін? Компанія ЛІГА:ЗАКОН розробила LIGA360 - інноваційну екосистему для командного управління ризиками. Відтепер ви зможете отримувати автоматичні сповіщення про критичні зміни, важливі для вашого бізнесу та працювати при цьому в єдиному середовищі з колегами. Замовте тест, щоб оперативно приймати антикризові рішення разом з командою.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини