Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено правила реєстрації прав на нерухоме майно

Реклама

29 травня набули чинності зміни у сфері державної реєстрації нерухомості, які передбачені постановою Кабміну від 13 травня 2020 року № 399 «Про внесення змін до деяких постанов Кабмін у сфері державної реєстрації».

Як пояснили у Мін'юсті, документом вперше передбачається проведення державної реєстрації права довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов'язань.

Відомості Державного реєстру речових прав на нерухоме майно доповнюються інформацією, необхідною для здійснення зв'язку із заявником (абонентський номер мобільного телефону та/або адреса електронної пошти) та інформацією щодо реквізитів платежу про справляння адміністративного збору, а також відомостями про ціну (вартість) об'єкту нерухомого майна.

Рішення компетентного органу про переведення дачних та садових будинків у жилі без внесення відповідних змін до реєстру вважатиметься достатньою підставою для використання дачних і садових будинків як житла, у тому числі для реєстрації місця проживання.

Крім того, передбачено забезпечення багатофакторної аутентифікації доступу державного реєстратора до Реєстру шляхом логічного зв'язку між ідентифікатором доступу та кваліфікованим сертифікатом відкритого ключа державного реєстратора із контролем використання кваліфікованого електронного підпису та кваліфікованої електронної довірчої послуги формування, перевірки та підтвердження кваліфікованої електронної позначки часу.

Під час формування заяви власника про заборону вчинення реєстраційних дій додатково вносяться відомості про:

1) реєстраційний номер об'єкта нерухомого майна;

2) кадастровий номер земельної ділянки (у разі формування заяви щодо земельної ділянки);

3) адресу об'єкта нерухомого майна (крім випадків формування заяви щодо земельної ділянки).

Читайте також: Зареєструвати земельну ділянку стане простіше

Контролювати дані щодо належного вам нерухомого майна можна за допомогою сервісів SMS-МАЯК та SMS-маяк Земля які повідомляють не лише про зміни, що відбулися у реєстрі, а й про спроби внести такі зміни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини