Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які нові об’єкти оподаткування запроваджує Закон № 466

Реклама

ДПС оприлюднила інформаційний лист № 12, у якому розглядаються положення Закону № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Так, у Листі № 12 зазначено, які нові об'єкти оподаткування запроваджує Закон № 466.

Відповідно до чинних положень Закону № 466, починаючи з 1 січня 2021 року скоригований прибуток КІК буде вважатися об'єктом оподаткування для платників податку на прибуток, які є контролюючими особами для таких компаній. Скоригований прибуток КІК буде визначатися відповідно до статті 392 Кодексу, а у разі наявності декількох контрольованих іноземних компаній - окремо по кожній компанії. Передбачено, що до такого об'єкта оподаткування застосовується базова (основна) ставка податку - 18 %.

Сума податку до сплати контролюючої особи зменшується на суму корпоративного податку, фактично сплаченого КІК у відповідному звітному періоді згідно із законодавством іноземних держав, пропорційно частці контролюючої особи в такій КІК та у межах суми податку, обрахованого з прибутку КІК.

Таким чином, відповідно до положень Закону № 466, які ще не набрали чинності, вперше визначення об'єктом оподаткування скоригованого прибутку КІК, а також зменшення суми податку до сплати на суму сплаченого іноземним державам корпоративного податку буде відображатися в Декларації за підсумками 2021 року.

Детальніше про КІК-податок 2021 можна дізнатися тут.

Вся інформація про поточні податкові зміни доступна в новому модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкрито для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Також читайте:

Як податкова реформа змінює адміністрування податку на прибуток;

Податковий борг: новації податкової реформи

Нові штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК

Податкова реформа: топ-10 змін ПДФО

У ДПС роз'яснили, які зміни внесли до Податкового кодексу

Відповідальність платників податків по-новому: пом'якшувальні обставини та нові штрафи

Що нового для ФОП передбачив Закон № 466

Мала податкова реформа 2020: рекомендації власникам бізнесу

Податкові перевірки по-новому: що змінює Закон № 466

Податкова реформа: ПДВ-зміни Закону № 466

КІК-податок 2021: що потрібно знати вже зараз податковому юристу

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини