Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці можуть змінити виборчу адресу онлайн

Реклама

Центральна виборча комісія запустила е-сервіс для зміни виборчої адреси онлайн.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

До 9 вересня кожен українець, який постійно проживає не за місцем реєстрації (в тому числі внутрішньо переміщені особи), зможе змінити місце голосування онлайн. Так, усі українці зможуть проголосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання.

Для того, щоб змінити виборчу адресу потрібно:

- подати заяву через особистий кабінет виборця;

- підвантажити один з документів: довідка ВПО, договір оренди житла, документ про право власності на житло, документ, який засвідчує здійснення виборцем підприємницької діяльності за певною адресою; документ, що засвідчує перебування у шлюбі або у родинних відносинах із особою, місце проживання якої зареєстровано за певною адресою, документ, який засвідчує здійснення виборцем догляду за особою, місце проживання якої зареєстровано за певною адресою.

Ідентифікація на сторінці сервісів Держреєстру виборців та підпис заяви здійснюються за допомогою електронного підпису.

Важливо, що зазначена виборча адреса буде визначена як постійна та не підлягає повторній зміні протягом наступних 6 місяців.

Подати заяву можна тут.

Також читайте:

На порталі "Дія" можна підписати документ за допомогою ЕЦП: популярні питання

Як дізнатися, чи не закінчився термін дії вашого електронного цифрового підпису

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет-видань і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

А для того, щоб відстежити згадування про будь-який бренд і відгуки про компанію, скористайтеся модулем системи аналітики та моніторингу медіа-простору Semantrum.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини