Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий податок для фермерів обіцяють знизити

Реклама

Ставки мінімального податку на с/г землі, які пропонують запровадити проектом № 3131, будуть переглянуті. Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Детальніше про законопроект читайте у матеріалі: Малим фермерам готують новий податок

9 липня відбулося засідання Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики на якому Головуючий поінформував, що до нього звернулася група народних депутатів, які запропонували повернутися до розгляду законопроектів № 3131 і № 3131-1) і переглянути рішення, прийняті Комітетом 3 червня.

Після ухвалення рішення щодо даних законопроектів, відбулися ряд дискусій у професійних колах і з народними депутатами. Після проведених консультацій, пропонується знизити мінімальну суму податків на гектар (ПДФО, фіксований податок, податок на прибуток, податок на землю, ЄСВ) для виробників та фізичних осіб з 1400 гривень на гектар до трохи більше 1200 гривень на гектар (показник визначається як відсоток від нормативної оцінки землі). У разі, якщо така сума податків є меншою за встановлену, то різниця доплачується у місцеві бюджети.

Також запровадити перехідний період для тих, хто реєструється як сімейні ферми. Перші два роки податкове навантаження для них буде нульове із подальшим поступовим зростанням до 2025 року.

Народні депутати під час обговорення зазначили, що у доопрацьованому варіанті законопроекту знято багато питань, однак, наголошували, що будуть вносити свої пропозиції під час підготовки проекту до другого читання. Також члени Комітету говорили про необхідність доопрацювання системи нормативно-грошової оцінки земель, яка є базою для оподаткування, щоб вона була більш справедливою.

Комітет прийняв рішення переглянути рішення від 3 червня 2020 року щодо законопроектів №3131 і №3131-1. Підтримати редакцію підготовленого нового законопроекту і доручити членам Комітету зареєструвати цей проект, внести до порядку денного та прийняти за основу.

Аграрна галузь переживає часи турбулентності, тому сьогодні вкрай важливо бути на крок попереду зовнішніх загроз. ЛІГА:ЗАКОН пропонує LIGA360 - комплекс інформаційно-аналітичних продуктів для агробізнесу, який допоможе об'єднати всіх співробітників у єдиному середовищі для командного управління ризиками та ухвалювати сильні рішення для втримання лідерських позицій. Будьте в курсі суперечливих законодавчих змін, активізації рейдерських атак, стану контрагентів, партнерів, конкурентів і свого підприємства. Обирайте в липні LIGA360 для агробізнесу на найвигідніших умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини