Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові штрафи за порушення маскового режиму: законопроекти

Реклама

17 липня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується посилити адміністративну відповідальність власників громадських установ і закладів, маршруток за недотримання маскового режиму відвідувачами й пасажирами, а також законопроект про штрафи для українців за недотримання маскового режиму.

З текстами цих та інших законопроектів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Так, законопроектом № 3890 запропоновано для юридичних осіб збільшити суми штрафів за недотримання маскового режиму, які становитимуть від 200 до 300 НМДГ (від 3 400 грн до 5 100 грн). Відповідно до проекту такий штраф отримають підприємства, підприємці, установи, організації, які порушили санітарне законодавство, а саме здійснили пропуск, допуск особи в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, або які не вжили заходів щодо перебування особи в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту.

Відповідно до законопроекту № 3891 штрафи для фізичних осіб пропонують істотно зменшити. Законопроектом передбачено штраф від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 170 - 255 грн.

Крім того, законопроектом також передбачено внесення змін до статей 219, 221, 222, 236, 255 КУпАП з метою реалізації повноважень виконавчих комітетів (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення, що передбачені частиною другою статті 443 Кодексу, та реалізації повноважень органів Національної поліції, органів державної санітарно-епідеміологічної служби щодо складання протоколів та розгляду справ про адміністративне правопорушення, передбачене частиною другою статті 443 КУпАП.

Бажаєте першими отримувати сповіщення про прийняття законопроектів чи зміни статусу законодавства? Налаштуйте віджет smart-сигнали в екосистемі LIGA360. Щоб отримати тестовий доступ - переходьте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини