Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафувати за порушення ПДР запропонували за новою процедурою

Реклама

14 липня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 3828 щодо запровадження спрощеного порядку судового розгляду певних категорій справ про адміністративні правопорушення , у яких особа визнає свою вину. Таким чином суди зможуть штрафувати за порушення ПДР без участі порушника, якщо він з цим погоджується.

З текстом цього та інших законопроектів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Відповідною законодавчою ініціативою передбачено впровадження нової Глави 22-1 «Розгляд справ про адміністративні правопорушення в спрощеному порядку» КУпАП, яка дозволить реалізувати механізм спрощеного провадження для справ, де особа визнає свою вину та санкція статті передбачає покарання у виді штрафу.

Так, пункт перший частини першої статті 22-1 передбачає запобіжники для недопущення порушення прав особи, за якими не допускається спрощений розгляд для категорій справ, за які передбачене покарання у виді позбавлення певних прав строком на понад 1 рік, стягнення у виді виправних або суспільно корисних робіт на певний строк, арешт тощо;

Крім того, передбачено збереження права особи на участь у розгляді, якщо вона подасть клопотання до суду, або за ініціативою суду.

ЛІГА:ЗАКОН розробила LIGA360:АДВОКАТ - комплексне рішення, що поєднує головні інструменти в єдиному робочому просторі для адвоката:

- повна база НПА;

- коментарі до кодексів;

- 85 млн судових рішень;

- подібні справи;

- правові позиції Верховного Суду;

- 6,5 млн досьє компаній і ФОП.

Замовляйте доступ зі знижкою 30 %

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини