Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава підтримає малий та середній бізнес шляхом гарантій за кредитами: проект прийнято за основу

Реклама

Сьогодні, 25 серпня, Верховна Рада підтримала за основу законопроект № 3659, завдяки якому підприємці зможуть залучати на розвиток справи фінансування, що в декілька разів перевищує наявну в них заставу.

З текстами законопроектів зручно ознайомитися в відповідному модулі ІПС ЛІГА :ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Документом передбачається можливість надання державних гарантій на портфельній основі у сумі до 5 млн. грн за рішенням Кабінету Міністрів забезпечення часткового виконання боргових зобов'язань за портфелем запозичень суб'єктів господарювання - резидентів України перед банками-кредиторами. За надання державних гарантій на портфельній основі кредитори, у забезпечення зобов'язань перед якими надаються такі гарантії, мають вносити плату до Державного бюджету України у розмірі, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Законопроект спрямовано на забезпечення можливості доступу до кредитних ресурсів саме суб'єктам господарювання мікро, малого та середнього сектору економіки.

Однак, є ліміт: гарантування деравою суми, що не перевищує 80 % загальної суми таких боргових зобов'язань за портфелем кредитів та 80 % за кожним окремим кредитом).

Зверніть увагу на ReporTax - перший в Україні бот-бухгалтер, який сплачує податки та подає звітність для ФОП. Бот знає актуальні рахунки для всіх платежів и допомагає контролювати свої розрахунки з бюджетом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини